Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: “Која је Ваша животна метафора?”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zivotmetaforaaaaaaТрибина: “Која је Ваша животна метафора?” одржаће се 19. новембра са почетком у 19 часова у Дому омладине Београда.

 

Лична метафора свакога од нас у великој мери дефинише несвесни животни план, који често постаје одредница наших живота. Психолошки сценарио има много сличности са нашим метафорама, које изговарамо, у које верујемо или које боје наше осећања и осете. Да ли је ваш животни сценарио налик сапуници, досадној фарси, лудој авантури или живите са непредвидљивим драматичним обртима, које други креирају?!

 

На овој трибини расветлићемо суштину животног наратива, препознати доминантне метафоре које га чине, и одлучити да ли ћемо развијати психолошке опције у смеру аутономије, и капацитете за свесност, спонтаност и блискост.

 

Основа сваког сценарија почиње са три питања која укључују лични идентитет и наш животни ток:

 

• Ко сам ја?

• Шта овде радим?

• Ко су ови други?

Ова трибина ће Вам отворити перспективу, на који начин можете превазићи несвесне механизме који блокирају аутентичне одлуке и изборе.

Модератор: Урош Павловић, председник Асоцијације едукативних пракси, тренер асертивне комуникације и едукант трансакционе анализе у Удружењу ТАУС.

 

Говорник:

 

Маја Павлов је дипломирала психологију на Филозофском факултету у Новом Саду. Она је национално сертификовани трансакциони аналитичар (Савез друштава психотерапеута Србије), као и међународно сертификовани CTA (САД, Сан Франциско) и супервизор (PTSTA). Унапређујући вештине постаје и NLP тренер. Водеди своју двадесетогодишњу психотерапијску праксу, негује и рад радионичарских, едукативних и терапијских група људи, у земљи и иностранству.

Маја је члан TAUS-а, где држи напредне едукације трансакционе анализе за психотерапеуте.

Потекла је из ТА школе др. Зорана Миливојевића, ТА – Асоцијације трансакционих аналитичара Србије.

 

Члан је међународних удружења за трансакциону анализу: ITAA и ЕАТА.

 

Од 1999. г. Маја води развојне, а касније и едукативне групе ТА, као и НЛП тренинге у Београду, Новом Саду, Суботици и Ријеци.

Један је од оснивача HRIO организације чија је визија ширење практичне психотерапијске и психолошке праксе и примена доступних психотерапијских и NLP алата за квалитетнији живот.

 

Такође, она ради на подизању платформи иновативних и ефикасних социјалних структура у локалним заједницама, као што су дневни центри за различите групе корисника, међу којима су и особе са психичким проблемима. Путању и ауторство, од пројектне идеје до конкретне реализације, испратила је кроз вишегодишњу иницијативу првог Центра за ментално здравље у Новом Саду, у сарадњи са психијатријском клиником у Новом Саду, стварајуди услове за умрежавање академских Универзитетских група студената и омогудавања њиховог учешда у практичном психотерапијском и групном раду.

 

На позив Холандске организације Цордаид из Хага, борави 6 месеци у Индији радећи на пројекту развоја психолошких резилијенци радних тимова и вођа заједница после цунамија. Корпоративно је ангажована у сарадњи са Психополисом на тренинзима за НЛП практичаре, НЛП мастере и тренере. Трансакциону анализу је учила од др Снежане Миленковић, др Зорана Миливојевића (ТSТА), др Наташе Цвејић – Старчевић (ТSТА) и др Александре Бубере (ТSТА).

 

Похађала је низ радионица са светским именима из ТА праксе: Ван Џоинсом, Стивеном Карпманом, Мевис Клајн, Сари Ван Поељо, Ричардом Ерскином, Марком Видовсоном, Џоном Мекнилом, Тонијем Вајтом, Марком Мацетијем, Шарлот Силс, Еленом Соболевом (ТSТА) и другима. Коришћење и едукацију NLP алата прошла је са угледним светским и домаћим тренерима: Славицом Сквајер (СРБ), Драганом и Драганом Младеновић (ХР), Чарлсом Фокнером (УК), Томом Бестом (САД), Берндом Исертом (ДЕ) и Мајклом Холом (САД).

 

Усавршавала се у Новом Саду, Београду и Загребу.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија