Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „УдруЖене за знање“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

udruzenjezaznanjedfdfdfdf34343434Конференција „УдруЖене за знање“ одржаће се 26. новембра у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду (Студентски Трг 1) са почетком у 10 часова.

Конференција ће окупити жене из академске заједнице, независне стручњакиње/стручњаке за родну равноправност, као и представнице/представнике тела за доношење одлука, цивилног сектора и медија, како би се указало на следећу проблематику:

- жене у академским институцијама су чешће него мушкарци изложене злоупотребама и непрофесионалном односу;

- жене у Србији зарађују 12% мање од мушкараца са истим нивоом образовања и радним искуством, и имају 13% мање шансе за запослење.

- жене су у медијима заступљене 4 пута мање него мушкарци, и често у негативном контексту.

 

Конференцију отварају проф. др. Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду и проф. др Зорана Михајловић, Потпредседница Владе Србије и Председница Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, а читав програм и остале детаље можете пронаћи ОВДЕ.

 

Ова конференција се одржава у оквиру пројекта „Успостављање националног механизма за дијалог: Повезивање жена чланица академске заједнице у циљу снажнијег утицаја на постизање родне равноправности“ који спроводе SeConS Група за развојну иницијативу и Институт за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду.

 

Цео пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (УН Women) у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија