Logo
Одштампајте ову страницу

Затворена Недеља италијанске кухиње

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KrkanjacНедеља италијанске кухиње на којој су промовисани италијански туризам, храна и економија завршена је а на њој је представљен и Slow Food concept заснован на принципима – добро, чисто и исправно.

Наиме, Италијански институт за културу у Београду представио је семинар под називом „Мреже и Slow Food од Италије према Балкану” о мрежама Terra Madre Balcani и Slow Fooda у Србији, који ће у периоду од 1. до 10. децембра обележити интернационалну кампању “30 година Slow fooda манифеста – наша храна, наша планета, наша будућност”.

 

Међу учесницима говорила је Десислава Димитрова, саветница Међународног Slow fooda за Балкан. Били су присутни и чланови Slow food мреже у Србији који су представили специјалне пројекте: Драгана Вељовић из Пресìдио Слоњ Фоод шљивовице Црвена ранка из Гледића; Иван Манојловић из београдског креативног центра Нова Искра који је представио европски пројекат FOOD IS CULTURE – F.UTURE; Еуђенио Бера из друштвене задруге – тур оператора ViaggieMiraggi и Мирјана Остојић из Convivium Slow Food Дорћол који у сарадњи са Slow Food Internazionale организују путовања одговорног туризма дуж Дунава; Андреа Галон, директор фирме Клока Бери. Изнет је податак да у Србију долази највише туриста из Италије, када је у питању ова врста туризма.

 

                                     krkanjacljudi

 

Вече је отворио филм „Авантуре господина Хране и госпође Вино“ из 2018. (20’), реализован по идеји Стефана Белија у режији Антонија Силвестреа, у коме главне улоге играју Кристијан Филанђери, Марко Фалагуста, Алесандро Терсињи и Винћенцо Де Микеле. Овај краткометражни филм приказује догодовштине групе Италијана који управљају истоименим рестораном усидреном на обали Сене.

 

По завршетку догађаја приређена је дегустација српских производа вреднованих од стране мреже Slow fooda Србија заједно са Presìdi Slow Food из Италије захваљујући сарадњи са Клока Беррy, етичким пројектом који је осмислила група италијанских инвеститора како би оживели историјско село у Шумадији путем друштвене инклузије и вредновања локалних традиција. Све је организовано уз музичку пратњу пијанисткиње Маше Бабић.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015