Кућа Добрих Вести

Login

Уручена признања шестој генерацији Најбољих едукатора Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

edilatprorpreУ свечаној сали Клуба Посланика у Београду, током претходног викенда, у суботу 21. децембра, уручено је 10 признања Најбољим едуакторима Србије за 2019. годину.

 

Шестој свечаности поводом доделе награда присуствовале су бројне званице из области образовања, представници претходних генерација Најбољих едукатора Србије као и чланови комисије који нам из године у годину несебично помажу да пронађемо ове сјајне људе.

 

Приликом отварања свечаности, присутнима се обратила Ивона Јовановић, координаторка Удружења ,,Живојин Мишић’’. “Данас, још једном одајемо признање најбољима међу нама, онима који уче нашу децу, подстичу промене у овом друштву, и мењају свет на боље! Шест година за нас није мала ствар, и зато вам хвала што сте данас са нама!”

Ивона је истакла важност наставника у Србији, указала на везу имена Удружења “Живојин Мишић” и пројекта Најбољи едукатори Србије и представила гостима годишњи рад Удружења.

 

Након представљања постигнућа у 2019. години, приказан је кратак видео у коме Најбољи едукатори Србије претходних генерација, говоре о томе колико им значи ово признање, и само Удружење “Живојин Мишић”. Видео можете погледати на овом линку.

 

Вигор Мајић, директор Истраживачке станице Петница, захвалио се на привилегији да се обрати. Рекао је да је ово “Највећа и најсјајнија награда за рад у просвети која постоји у нашој земљи. То је једина награда која се не додељује ни по каквом кључу, никаквој шеми или структури која се унапред утврђује. Био сам члан жирија, живи сведок колико се разговарало, коментарисало, читало, гледало све оно што су кандидати нудили, и колико смо имали дилема како тај број сузити на оно што је капацитет ове награде.”

 

Вигор се обратио и директно новонаграђеним едукаторима, “Хвала вам што сте велики део своје воље уложили у један частан и племенит посао, на уштрб свих проблема које сигурно имате. Немојте да вам ентузијазам попушта када се суочите са проблемима, гурајте даље, показали сте да то можете, свако дете коме помогнете да донесе праве одлуке, је ваш успех.”

 

                             publikaedukatori

 

Бранислав Ранђеловић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, нагласио је да себе у Удружењу “Живојин Мишић” види кроз три улоге. “Не само као сарадник Удружења, појављујем се и као представник Завода, ту су и представници ЗУОВ-а и хоћемо да кажемо да државне институције прате овакве иницијативе, јер се на прави начин бирају најбољи наставници, и да то јако стимулативно делује на цео наш образовни систем. Са треће стране, ја се овде појављујем као ваш колега наставник, и заиста ми је топло око срца када видим све те сјајне биографије кандидата, и када имамо овакве прилике да се више повежемо.”

 

Саша Чорболоковић, наставник српског језика и књижевности у ОШ “3. Октобар” из Бора, обратио се присутнима у име прве генерације награђених едукатора 2014. године.

 

“Прво, упознао сам неке нове људе, за које сам после неколико размењених реченица имао утисак да их знам годинама. Друго, импресивно је и то колико једно удружење вреднује рад наставника у тренутку када се сви утркују ко ће више ниподоштавати посао просветног радника заборављајући да је управо наставнички позив основа свих других професија. Удружење “Живојин Мишић” је омогућило и омогућава да се посвећени људи упознају, упореде и поделе своја педагошка и методичка искуства. Треће, награда ме је подстакла да будем још бољи.”

 

На крају свечаности, обратили су се и Најбољи едукатори Србије за 2019. годину. Они су:

 

1.            Ана Марковић, наставница физике у Првој крагујевачкој гимназији у Крагујевцу.

2.            Биљана Поповић, учитељица у ОШ “Кнез Сима Марковић” у Барајеву.

3.            Ђура Пађан, наставник техничког и информатичког образовања у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду.

4.            Душан Благојевић, наставник српског језика и књижевности у Гимназији у Лебану.

5.            Душица Марковић, наставница математике у ОШ “Стефан Немања” у Нишу.

6.            Љиљана Лазаревић, учитељица у ОШ “Михаило Петровић Алас” у Београду.

7.            Марија Бастић, учитељица у ОШ “Јанко Веселиновић“ у Београду.

8.            Марина Дороцки, наставница физике у Гимназији “Исидора Секулић” у Новом Саду.

9.            Весела Мачкић, учитељица у ОШ “Иван Гундулић” у Новом Саду.

10.          Власта Ценић, наставник српског језика и књижевности у ОШ “Вук Караџиц” у Дољевцу.

 

Више о Најбољим едукаторима Србије можете прочитати ОВДЕ.

 

Након свечане доделе награда, Најбољи едукатори Србије учествовали су на предавању “Култура говора - усмено изражавање” које је одржао Слободан Роксандић, један од оснивача Удружења “Изражајност”.

 

Учествовали су и у интерактивној презентацији службеног путовања у Финску, представника Удружења, Татјане Марковић Топаловић, Ивоне Јовановић и Исидоре Кадијевић, које је реализовано у новембру ове године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 децембар 2019 23:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија