Кућа Добрих Вести

Login

Навике успешних људи које треба да усвојите

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pixabay123343434Сви успешни људи сигурно су некада доживели неуспех, али су пронашли начин како да се изборе са њим.

 

Нова година увек доноси са собом неку нову енергију. Узбуђени смо због промене, доносимо нове одлуке и желимо да радимо на себи, наводи се у Бизнис Инсајдеру (Business Insider).        

       

Изградња нових навика није једноставан процес, а ми вам представљамо најбоље навике које имају моћни људи.

 

Они раде паметније, не снажније

 

Најуспешнији људи немају радну недељу од 90 радних часова. Уместо тога, они траже начине како да буду ефикаснији са својим временом.

 

Како то да постигнете? Почните да примећујете када сте најпродуктивнији. Дефинишите време када најбоље обављате своје послове и сваког дана радите сат или два како бисте постигли најбоље резултате у свом временском оквиру.

 

Паузе су једнако важне. Правите паузе како бисте обновили енергију. Помодоро техника каже да на 25 минута рада треба да иде 5 минута паузе. То је један метод, али ви свакако изаберите онај који вама највише одговара.

 

Цене оно што јесу

 

Заиста верујемо да свако од нас има свој лични таленат: врсту посла и начин размишљања у којима смо најбољи. Најуспешнији људи свој таленат познају добро, вреднују га и користе свакодневно.

 

Како да постигнете то? Уколико нисте сигурни који је ваш таленат, сваког дана понављајте – ја вреднујем оно што јесам и ту вредност доносим свету. Радите то барем два пута дневно сваког дана током два месеца. Убрзо ћете видети како је то фантастичан осећај.

 

Непрестано се усавршавају

 

Чак и најпаметнији људи којима смо окружени, непрестано траже нешто ново и теже ка томе да расту и усавршавају се.

 

Како да постигнете то? Размислите о стварима које желите да сазнате и о предметима о којима желите да знате нешто више. Затим нађите књиге, видео клипове или узимајте часове како бисте своје знање подигли на виши ниво.

 

Проактивни су у вези са срећом у каријери

 

Свако од нас, с времена на време, постане незадовољан на послу или сматра да му нешто, једноставно, не иде. Међутим, успешни људи не дозвољавају да их то заустави. Уместо да очајавају, они крећу у акцију.

 

Како то да постигнете? За почетак, можете се пријавити на Перформанце Трацкер, који мери вашу продуктивност на недељном нивоу. То вам може помоћи да видите колико сте често “у зони” и установите у чему би требало да будете бољи и како да побољшате свој рад.

 

Изграђују своје самопоуздање

 

Многи људи мисле да се са самопоуздањем или рађаш или не. Ипак, то није истина. Самопоуздање је вештина и то је могуће научити.

 

Како да постигнете то? Обратите пажњу на негативне поруке које шаљете себи. Да ли се поредите са колегама? Обратите пажњу на то и једном када приметите такве ствари код себе, почните негативне мисли да претварате у позитивне. Говорите себи да сте једнако талентовани као ваше колеге и видећете промену на боље.

 

Њих грешке не ометају

 

Питајте било коју успешну особу и свака ће имати велику листу неуспеха иза себе. Они, једноставно, нису дозволили да их то поремети на путу ка успеху.

 

Како то да постигнете? Покушајте да грешке које вам се догађају прихватите природно и без осећаја срамоте. Када нешто не функционише онако како бисте ви хтели, сачекајте и видите шта ће се десити. Може бити тешко, али размислите о томе какав савет бисте дали пријатељу да се нађе у истој ситуацији.

 

Редовно траже повратне реакције

 

Највеће вође се не плаше повратне реакције са било чије стране. Заправо, то може бити моћан алат ка успеху.

 

Како то да постигнете? Направите листу од 10 људи са којима сте блиски и којима верујете и питајте их све што вас интересује. Нпр. уколико тражите реакцију свог надређеног, можете питати које су то особине које цени код вас итд.

 

Они уживају у читавом процесу рада, а не само у резултатима

 

Наше друштво се углавном фокусира на резултате рада: добити унапређење, склопити посао са великим клијентом, добити повишицу… Међутим, здравије је, забавније и мање токсично када уживате у процесу рада од почетка до краја.

 

Како то да постигнете? Сваког дана питајте себе – да ли ја уживам у процесу посла који радим онолико, ако не и више, него што би ме усрећио циљ који сам поставио? Када више будете одговарали ДА, него НЕ – успели сте.

 

Они не слушају правила која намеће друштво, него стварају своја

 

Овде је реч о томе да будете оно што јесте, без обзира на то колико сте другачији.

 

Како то да постигнете? Сваки пут када треба да донесете велику одлуку, запишите све што је за и против. Пролазите ту листу више пута и размишљајте о томе да ли се све то што се очекује од вас поклапа са вашим уверењима или вам је наметнуто од стране родитеља, шефова, друштва?

 

Здравље им је на првом месту

 

Коначно, запамтите да успех није само питање посла, већ питање читаве ваше личности. На прво место стављајте своје здравље.

Како то да постигнете? Имајте добар сан, вежбајте неколико пута недељно, практикујте медитацију и све остало што прија вашем телу и уму.

 

Извор: Телеграф


Последњи пут измењено среда, 08 јануар 2020 11:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија