Кућа Добрих Вести

Login

Потрага за најуспешнијим директорима школа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

uspehdirektoriДиректор образовне установе је најважнији и најутицајнији појединац у било којој школи/вртићу. Он или она је прва одговорна личност за све активности које се дешавају унутар установе, било да су позитивне, било да су неагтивне.

 

Са својим најближим сарадницима стварају климу у установи, утиче на ниво професионализма и морала наставника, али и на ниво бриге за оно што ученици могу постати.

 

Директор је спона између локалне заједнице и образовне установе, а начин на који он/она то ради, увелико одређује ставове родитеља и ученика о тој школи. Ако је школа креативно, иновативно и аутентично место оријентисано на ученика и у истој мери уважава и вреднује залагање сваког запосленог, већина ће у директору виђети кључ успеха школе.

 

На простору већине држава бивше Југославије директори се постављају на основу политичке подобности и то је оно што чини и тужним и револтираним већину учитељске/наставничке популације, а нарочито оне ентузијасте који образовни систем носе на својим плећима. Међутим, упркос томе, међу директорима региона, постоје и кавлитетни појединци који можда јесу стигли до функције и на основу политичке коректности, између осталог, али поседују изражене лидерске и менаџерске способности, савесно обављају функцију и труде се да унаприеде образовни процес најбоље што могу. Такви умногоме помажу запосленима и ученицима у својим установама и успевају да им обезбеде најбоље услове за рад и учење и зато представљају „жито у кукољу површности“.

 

Образовни лидери су важни, како у редовима наставника, тако и у редовима директора. Исто као што су, у великим и успешним фирмама потребни добри менаџери и лидери, тако су и образовним установама потребни квалитетни директори. Колико год се нама чинило другачије, светска научна истраживања говоре да су директори најодговорнији за ученичка постигнућа, било да су негативна или позитивна. И не само то. Истраживања указују и на то да су они најзаслужнији за привлачење и задржавање квалитетних наставника. Можда се то само делимично односи и на наш регион, оптерећен различитим, најчешће погубним политикама запошљавања, али управо због тога Best Teacher-Ex Yugoslavia жели да утиче на мотивацију тих квалитених и другачијих директора.

 

Намера организатора ове потраге је да пронађу и афирмишу те посебне директоре, и то:

оне који имају опипљиве, и поштовања вредне, резултате

оне који установе којима руководе доживљавају као своју породицу

оне који о свим запосленима и свим ученицима брину на исти начин, не фаворизујући и не дискриминишући било кога

оне који су способни да стварају визију успеха ученика

оне који су кадри да свакодневно унапређују квалитет наставе

оне којима није страно да изграђују лидерске капацитете својих запослених

оне који су, пре свега, добри људи, па тек онда и добри лидери и менаџери.

 

Познајете ли такве? Поделите овај упитник са њима.

 

Да ли се можда управо Ви препознајете у овим карактеристикама? Покушајте.

 

 

Извор: Креативна чаролија

 


Последњи пут измењено четвртак, 23 јануар 2020 14:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија