Кућа Добрих Вести

Login

Учешће Србије на кулинарској Олимпијади у Штутгарту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kulinarskaolimpijada3434343Србија ће учествовати на “Кулинарској олимпијади ИКА 2020.” у Штудгарду, најавила је Кулинарска федерација Србије.

 

Реч је о најзначајнијем светском такмичењу, на коме ће Србија први пут учествовати са нашим Националним јуниорским тимом.

 

Ово престижно такмичење се одржава у Штутгарту, од 14. до 19. фебруара 2020, а организатор је Немачка кулинарска асоцијација. Такмичење окупља око 2.000 шефова из више од 60 земаља света, а најављује и преко 28.000 посетилаца, који ће моћи да пробају више од 7.000 менија у различитим кулинарским дисциплинама.

 

Кулинарска федерација Србије (КФС) је удружење професионалних кувара, чији је основни циљ унапређење нивоа знања угоститељских кадрова, односно развој гастрономске струке у држави и региону. Као званични представник Републике Србије, КФС је и пуноправни члан Светске кулинарске асоцијације (WACS – Worldchefs).

 

Ове године, КФС је пријавила национални јуниорски тим као једног од учесника Kулинарске олимпијаде ИКА 2020.

 

 

једног од најзначајнијих светских такмичења, које се одржава у Штутгарту у Немачкој од 14. до 19. фебруару 2020. Организатор је Немачка кулинарска асоцијација.

 

Престижно светско кулинарско такмичење ИКА 2020, је највеће кулинарско такмичење које окупља преко 2.000 шефова из преко 59 земаља света, а најављује и преко 28.000 посетилаца који ће моћи да пробају више од 7.000 менија у различитим кулинарским дисциплинама.

 

Јуниорски кулинарски тим Р. Србије чини девет чланова (5+1+3) старосне доби до 23 године, који су прошли селекцију од стране чланова КФС и који су чланови КАС (Кулинарске асоцијације Србије). Тим чине вредни, амбициозни и пожртвовани кувари и млади шефови различитих угоститељских објеката у Србији и ученици – студенти гастрономије у Београду и Новом Саду.

 

Прошавши селекцију одлучно са својим менторима решили су да уложе своју снагу и енергију да се на олимпијади појаве у што бољем светлу и оправдају поверење свих који су веровали у њих, показавши професионализам, прецизност и креативност.

 

У припреми јуниора учествује цео тим КФС, као и чланови Асоцијације шефова кувара Србије, на челу са селектором КФС шефом Младеном Пршићем (струковни менаџер у гастрономији), Зораном Мишковићем (дипломиран менаџер у гастрономији), др Николом Вуксановићем, Гораном Радивојевићем MCc Мајом Бањац MCc, др Бојаном Калењук, ванредни професор, за посластичарски део је задужен шеф Здравко Гавриловић (струковни менаџер у гастрономији), а као спољни сарадници и саветници наставник Петар Грацун и Јордан Настановић. Помоћ у логистици пружају шеф Дејан Станковић, Јован Вукелић и др Драган Тешановић, редовни професор.

 

Припреме за такмичење се одвијају у ресторанима и кухињама чланова КФС, као и лабораторији за гастрономију ПМФ у Новом Саду.

 

Ући у историју као део тамичарког тима, репрезентативац РС један је од изазова који ови млади људи носе са собом. Изазов учешћа или ,,ветар у леђа,, на једном оваквом такмичењу може побољшати једино подршка средине, државе и компанија и зато будите део тима која прати и подржава овај млади тим професионалаца.

 

Тим Кулинарске федерације Србије на челу са председником Дејаном Станковићем.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 07 фебруар 2020 13:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија