Кућа Добрих Вести

Login

Почеле пријаве за програм оснаживања редитељки

Оцените овај чланак
(4 гласова)

Circle2020dfdfdfddfCIRCLE Women Doc Accelerator 2020 објавио је позив за ексклузиван полугодишњи тренинг.

 

Десет редитељки и/или продуценткиња са документарним филмом у било којој фази продукције, добиће прилику да га унапређују кроз рад са водећим европским експертима, те презентују широј професионалној заједници током гостовања на филмском фестивалу ДОК Леипзиг, развијајући истовремено и своје професионалне вештине. Рок за пријаву је 28. фебруар 2020. године, а резултати ће бити објављени почетком априла 2020.

 

 

 

Програм CIRCLE састоји се из три модула:

 

МОДУЛ 1: јун 3-07 • Подгорица ( Црна Гора )

 

Први модул је фокусиран на креативни развој пројекта кроз интензивну и темељну анализу уз помоћ искусних сценариста и продуцената, са циљем да се достигне шира перцепција, развије садржај и дефинише потенцијал сваког пројекта. Пажљиво осмишљен à ла царте програм састоји се од групног рада, ексклузивних студија случаја и индивидулних састанака са успешним редитељима, инспиративним продуцентима и филмским професионалцима. Сви експерти су позвани узевши у обзир конкретне потребе одабраних учесница и пројеката.

                                              Circleeeee

Други МОДУЛ : август 27- 31   Србија, Хрватска

 

Други модул је посвећен раду на даљим продукцијским стратегијама са стручњацима за комуникацију и маркетинг у филму, уз амбицију да се пројектима омогући међународна видљивост и боља могућност финансирања. Главни фокус је на стратешком планирању, ПР, маркетиншкој и дистрибуцијској стратегији.

 

Трећи МОДУЛ : октобар 27- 30 • ДОК Леипзиг ( Немачка )

 

Трећи модул нуди додатно упознавање са најсавремнијим тендецијама и алатима, као и свеж увид у тржиште документарног филма, кроз посебно осмишљен ДОК Индустрy Сиде Бар програм за учеснице. Акценат је на повезивању и презентацији пројеката потенцијалним партнерима, финансијерима, телевизијама, и фестивалима, кроз специјализоване округле столове намењене учесницама ЦИРЦЛЕ програма, током ДОК Леипзиг Co- Pro Marketa.

 

За пријаву је потребно попунити формулар који се налази на сајту www.doccircle.me

 

Трошкови учешћа износе 1200 евра и покривају педагошки материјал, смештај и оброке за сва три модула. У случају потребе, CIRCLE Women Doc Accelerator може доделити до 2 стипендије. Програм организује продуцентска кућа Њаке Уп Филмс из Новог Сада у сарадњи са Ундерхилл Фестом из Подгорице, филмским фестивалом ДОК Леипзиг, Европском женском аудио-визуелном мрежом (ЕWА), Хрватсктским Аудио-визуалним Центром (ХАВЦ), МЕДИА деском Србије, МЕДИА Деском Црне Горе, Градском управом за културу Новог Сада и продукцијском кућом Секвенца из Загреба.

 

За више информација о пријави и програму посетити сајт www.doccircle.me ili или контактирати на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .  

    

CIRCLE је нова тренинг иницијатива са фокусом на оснаживање редитељки и продуценткиња документарног филма, како кроз развој одабраних пројеката у различитим фазама развоја, тако и кроз унапређење њихових професионалних вештина и оснаживање свести и самопоуздања. Увођење до десет CIRCLE учесница са најсавременијим тенденцијама индустрије, упознавање са новим алатима, омогућавање бољег позиционирања на сцени и повезивање - само су неки од циљева програма.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 фебруар 2020 16:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија