Кућа Добрих Вести

Login

Eгипат на Сајму туризма

Оцените овај чланак
(5 гласова)

egiptologijaАмбасадор Египта у Србији на недавној конференцији за штампу говорио је о учешћу Египта као земље партнер овогодишњег Сајма туризма, као и о учешћу званичне делегације, пословног сектора и медија.

 

Амбасадор Египта, Амр Алгувејли, је на конференцији за штампу представио учешће Египта као земље партнера на Међународном сајму туризма у Београду, који ће се одржати у периоду од 20. до 23. фебруара. На конференцији за штампу учествовали су и државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Мирослав Кнежевић, као и директорка Београдског сајма, Данка Селић.

 

Алгувејли је напоменуо да учешће Египта као земље партнер на овогодишњем Сајму туризма представља развој билатералних односа између две земље на дипломатском нивоу, кроз размену званичних посета на високом нивоу, као и јачање економских односа кроз успостављање мешовитог комитета, на чијем челу ће бити министри спољних послова ове две земље, али и кроз локалне власти и споразуме који су потписани и договорени између градова: Марса Алам и Јагодина, Асуан и Ужице, Шарм ел Шеик и Ниш. Он је напоменуо и значај успостављања заједничког пословног савета, чија прва седница треба да се одржи ове године.

 

Амбасадор Египта у Србији је похвалио и сталну координацију са заменицом министра задужену за туризам, при Министарству туризма и старина Арапске Републике Египат, Гадом Шалаби, напоменувши да је учешће званичне владине делегације једна од најзначајнијих прилика за развој сарадње у области туризма између две земље, што ће укључивати и састанке са потпредседником владе и министром трговине, туризма и телекомуникација, Расимом Љајићем, као и са директорком Туристичке организације Србије, како би се разговарало о начинима активирања Меморандума о разумевању у области туризма, потписаног између две земље 2010. године. Алгувејли је напоменуо да ће се активности током Сајма туризма проширити и на пословни сектор, где ће Амбасада организовати и округли сто под називом “Нови хоризонти: туристичке могућности између Србије и Египта у новој деценији”, који ће се одржати 20. фебруара на Сајму туризма, са учешћем владиних представника и туристичких компанија из Србије и Египта.

 

Алгувејли је рекао да ће учешће Египта као почасног госта Сајма туризма, обухватити и округли сто “Старине и туризам: модел Великог египатског музеја”, током које ће египтолози из Србије промовисати културни и историјски туризам, као и округли сто под називом “Путописи: Египат у очима новинара из Србије”, током којег ће учествовати чланови медијске делегације која је у последње две године посетила Египат. Амбасадор Египта је нагласио и да ће се Египат на овогодишњем Сајму туризма фокусирати и на промоцију екотуризма, са округлим столом под називом “Потенцијална сарадња у области екотуризма између Србије и Египта” на коме ће учествовати и представници из Министарства животне средине из Египта и Србије, што ће допринети и јачању сарадње у овој области.

 

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и директорка Београдског сајма су нагласили значај првог учешћа Египта као земље партнер 42. Међународног сајма туризма, једног од највећих на подручју југоисточне Европе, на коме ће учествовати више од 250 излагача из 50 земаља и више од 650 домаћих излагача. Похвалили су и разноврсност активности и догађаја које ће омогућити владиним представницима и пословном туристичком сектору могућност јачања сарадње у области туризма.

 

Алгувејли је похвалио и припреме за учешће излагача из Египта за предстојећу манифестацију, као и рад Туристичке промотивне агенције из Египта, коју предводи Ахмед Јусеф, као и изглед египатског павиљона који ће пратити склад дизајна египатског павиљона на прошлогодишњем Сајму књига који се одржао у октобру.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 фебруар 2020 16:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија