Кућа Добрих Вести

Login

Упознајте Инке и андски поглед на свет

Оцените овај чланак
(1 Глас)

InstitutservatnessssПредавање о невероватној цивилизацији Инка и њиховом јединственом тумачењу света биће одржано у Свечаној сали Института Сервантес у Београду вечерас, са почетком у 19 часова.

 

Пре доласка Шпанаца и католичке евангелизације, Инке су имале сопствено поимање света и религиозна уверења. На овом предавању биће речи о основним аспектима андског погледа на свет, као и о свакодневном животу за време империје Инка.

 

Ова империја настала је у 14. веку, да би се већ током следећег века проширила дуж андског планинског венца, поставши највеће царство претколумбовске Америке. На свом врхунцу важило је за једно од највећих царстава на свету, обухватајући данашње територије Перуа, Еквадора, Боливије, Аргентине и Чилеа.

 

Предавање „Инке и андски поглед на свет“ одржаће Елиот Гавириа Валверде, перуански адвокат и дипломата, министар саветник у амбасадама Перуа у Италији, Србији, Румунији и Гани, као и у Генералном конзулату Перуа у Минхену. У Амбасади Перуа у Београду, Гавириа Валверде радио је од 1999. до 2003. године. Магистрирао је и докторирао међународно право, више година је радио као универзитетски професор, а аутор је и бројних новинских чланака објављених у перуанској штампи.

 

Улаз у Свечану салу Института Сервантес слободан је док се не попуне места. Предавање ће бити одржано на шпанском језику уз обезбеђен симултани превод.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 фебруар 2020 14:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија