Logo
Одштампајте ову страницу

Kњига „Jош једно лице у гомили“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

djordjevlaijic„Још једно лице у гомили“ је роман првенац Ђорђа Влајића.

 

Најпре, ко је Ђорђе Влајић?

 

Отац троје деце, већ три деценије је запослен у Јапанској амбасади. Осим „библије“ за одвикавање од пушења није се превише бавио писањем, али јесте читањем.

 

Школовао се у Србији и Енглеској.

 

Воли Шекспира и борилачке вештине. Први је наше ММА борце представио свету. До шампионских титула.

Отац Ђорђа Влајића звао се – Ђорђе Влајић. Остао је упамћен као реформатор библиотечке номенклатуре, као сликар, књижевник и, пре свега, као први српски директор библиотеке који је позајмно одељење отворио и на чамцу који је пловио реком Тамиш на релацији Панчево – купалиште Бела стена.

 

Ваљда је сваки од ових животних „кадрова“ Ђорђа Влајића заслужан за настајање његовог одличног акционог романа „Још једно лице у гомили“.

 

Какав је роман „Још једно лице у гомили“?

Према речима Александра Гаталице, овај роман – и пре читања – мами интелигентним насловом: - Наслови који су ове године најефектнији, а да ли су такве и књиге, треба проценити након читања - су: "Зашивање облака", "Бас и контрабас", и "Још једно лице у гомили".

 

Читаоци овај роман читају у даху. Он се не оставља, док се не стигне до краја. На крају је задња корица коју читаоци нерадо затварају. На крају је расплет који у закључку наговештава да, заправо, још није крај. Читалац чека наставак.

                                                licegomila

"Још једно лице у гомили" је књижевно дело лишено непотребних украса, нарација је директна и провокативна, сурово реална. Овај акциони роман своје читаоце снажно увлачи у конспиративни свет тајних служби, глобалних мистерија и организованог подземља.

 

Богат детаљима, живим дијалозима, адреналинским набојем и сјајним хумором, "Још једно лице у гомили" стилски превазилази пуке акционе романе и (п)остаје јединствена прича испреплетаних токова који се не заборављају.

 

Тема?

 

У хаосу модерног Београда киднапован је млади албански плејбој, наследник моћног вође клана Краснићи. Младић, који је кључна фигура и за кога се интересују америчке службе безбедности, постаје „предмет“ интернационалне потере.

 

Формира се трочлана Јединица за посебне задатке коју сачињавају бивши начелник САЈ-а, директорка Форензичког центра Србије и амерички оперативац. Кроз београдско поџемље креће вртоглава потера за отетим младићем под сталном претњом страних агената и албанских плаћеника, који не знају за неуспех.

 

Јединица је у очајничкој трци са временом, њихове породице су таоци и живот им је у опасности. Вођени жељом за осветом, кроз расуло у граду паралисаном терористичким нападима, наши хероји ће морати да се уједине са својим непријатељима да би остварили задатак.

 

Они имају заједнички циљ, али је питање – на колико дуго?

 

Аутор изузетне наративне енергије, Ђорђе Влајић поседује таленат да са сваком страницом убрзава пулс читаоцима, стварајући чврсто конструисан роман из којег се не израња до последње странице. Знање, креативност и смелост књижевника, чине овај роман посебним.

 

Ексклузивно: читаоци могу да очекују следећу причу Ђорђа Влајића. Подједнако истиниту. Биће запљуснути невероватним тајнама, а запахнуће их воњ паралелног света који не видимо, али који нас нетремице вреба. Без обзира што ви, да – баш ви! – мислите да водите сасвим обичан живот узорног грађанина.

 

Роман "Још једно лице у гомили" се може купити у свим књижарама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 март 2020 08:42
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015