Кућа Добрих Вести

Login

Стевић 39. Каса 53. у времену победника на "Председничкој трци" у Турској

Оцените овај чланак
(0 гласова)

turska-uvodnaИван Стевић, олимпијски кандидат Партизана у мајци турске профи екипе „Салкано тим“ заузео је 39. место у спринту групе од 127 бициклиста на циљу седме етапе „Председничке трке“ у Турској у високој 2.ХЦ категорији, док је Суботичанин Габор Каса, изданак бициклистичке школе Спратака, такође у „Салкано тиму“ освојио 53. место.

Илјо Кеисе (Белгија,Омега Фармаком Степ) је тријумфовао прешавши стазу од Кушадасија до Измира од 123,8 км за 2:52,38 часова. Марсел Кител (Немачка,
Аргос Шимано) је стигао други, а велики италијански спринтер Алесандо Петаки (Лампре) трећи!

У времену победника на 26. месту линију циља прошао је лидер Ивајло Габровски (Бугарска, Коња) и етапу пре краја чува мајицу „медитеранско плаве боје“.

Није дошло до промене у укупном пласману. Ивајло Габровски је и даље водећи са 26:15,35 часова. Има 1,33 минута боље време од Александра Дјаченка (Казахстан, Астана) и 1,44 минута предности у односу на Даниала Андонова Петрова (Бугарска, Каха рурал). Каса је и поправио пласман, био је 29. сада је 27. са 8,07 минута заостатка, док је Стевић „скочио“ за три места и са 74. позиције дошао на 71. са 31,11 минута слабијим временом од Габровског.

У каравану је 167 бициклиста.

Казахстанска Астана води у конкуренцији 25 екипа, Салкано тим је поправио позицију и са деветог места дошао на осмо.
Завршетак трке је у недељу, 29. априла осмом етапом симболично назавном „Азија – Европа“ у Истанбулу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 03:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија