Logo
Одштампајте ову страницу

Kонкурс за избор најбољих примера наставе на даљину: "Магија је у рукама наставника"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

magijaurukakma545454545Пандемија корона вируса преселила је образовни процес на интернет и у Е- простор, а наставници који сматрају да су својом креативношћу успешно превазишли нови изазов, могу да се пријаве до 31. маја на конкурс за избор најбољих примера наставе на даљину, чији је значај још већи у време мера социјалног дистанцирања.

 

Стручни жири изабраће 10 најбољих, а у обзир ће узети и онлајн гласање где ће сви заинтересовани грађани моћи да подрже своје фаворите.

 

Јавни позив расписали су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Завод за унапређивање образовања и васпитања, Републички секретаријат за јавне политике, Налед и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва "Connecting" у оквиру пројекта "Јавно- приватни дијалог за развој", чију реализацију подржава USAID.

 

Имајући у виду да показана иновативност у извођењу наставе у промењеним условима заслужује широко друштвено признање, медијски партнер пројекта "Магија је у рукама наставника" је Радио- телевизија Србије.

 

"Настава на даљину биће важан део образовног процеса у будућности и нове околности услед ванредног стања су убрзале тај процес код нас. То је модел који отвара нове могућности за наставни кадар и ученике и овим конкурсом желимо да подржимо најбоље идеје и да их истакнемо као примере најбоље праксе. Они могу постати део јединствене базе примера." наводе представници НАЛЕД- а.

 

Kритеријуми за избор најбољих су: иновативност у методичком приступу, прилагођеност узрасту ученика, повезаност са другим наставним целинама, подстицање учешћа ученика и интерактивност приступа.

Kонкурс је отворен за наставнике и стручне сараднике у државним и приватним основним и средњим школама, који су у протеклих годину дана имали водећу улогу у осмишљавању и извођењу одређеног облика наставе на даљину - најкасније до 31. маја 2020. треба да попуне онлајн формулар на страници ОВДЕ и приложе кратку презентацију.

 

Награда за најбољи садржај пројекта "Моја школа"

 

Јавни медијски сервис Србије је за припрему и спровођење наставе на даљину уступио све своје продукционе и остале капацитете. Од 17. марта 2020. године основцима и средњошколцима је настава на даљину на РТС-у доступна за праћење мултимедијално:

 

путем два телевизијска канала (РТС2 и РТС3), интернет сајта РТС- а, мултимедијске интернет платформе "РТС Планета" и бесплатне мобилне апликације "РТС Моја школа".

 

Конкурсом "Магија је у рукама наставника" предвиђена је и награда за најбољи пример наставе из пројекта "Моја школа".

Стручни жири конкурса "Магија је у рукама наставника" изабраће најмање три најбоља примера наставе на даљину, који ће бити награђени на основу унапред дефинисаних критеријума, уз могућност додељивања и додатних признања. Посебна награда публике биће додељена на основу онлајн гласања публике. Детаљне пропозиције налазе се на сајту www.jpd.rs.

 

Извор: РТС

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 07 мај 2020 21:03
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015