Кућа Добрих Вести

Login

Инђија про поет 2020

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PROPOETОд 1. до 4. јуна 2020, одржаће се четврти по реду, Међународни књижевни фестивал - ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2020.

 

ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2020 у своме четвртом издању, због ситуације проузроковане вирусом Ковид-19 и у складу са прописаним мерама, имаће програме који ће бити организовани у Инђији, али и наступе учесника из иностранства који ће бити емитовани у видео формату на интернет платформама, друштвеним мрежама и на ТВ каналима.

 

Добитник Главне награде фестивала ГРАН ПРИ ПРО ПОЕТ ове године је српска књижевница Љиљана Хабјановић Ђуровић. Награда ће добитници бити уручена на свечаности отварања фестивала Инђија Про Поет у понедељак 1. јуна у 13 сати, у згради Општине Инђија. Добитници овог признања претходних година били су Матија Бећковић, Милован Витезовић и Перо Зубац.

 

У програму фестивала учествује више од 60 песника, прозаиста, књижевних преводилаца и кантаутора из 25 државе, и то из Индије, Русије, Велике Британије, Данске, Израела, Грчке, Турске, Бугарске, Ирана, Канаде, Румуније, Исланда, Колумбије, Шпаније, Северне Македоније, Словеније, Португалије, САД, Кипра, Француске, Украјине, Египта, Хрватске, Мађарске, Републике Српске и Србије.

 

Специјалну награду фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2020 добио је писац Гжегож Валчак из Пољске, која подрзумева објављивање књиге на српском језику, а ова књига ће бити и промовисана у септембру месецу, када ће бити промовисан и Зборник фестивала, са радовима свих учесника. На овогодишњем фестивалу биће додељене и четири Повеље, намењене иностраним учесницима фестивала.

 

Фестивалом ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2020 желимо, као и претходних година, да афирмишемо наше књижевно стваралаштво и упознамо нашу јавност са савременим књижевним токовима у свету, а Србију да представимо као земљу у којој постоје актери у култури са истанчаним слухом за важност развијања и неговања мултикултуралности кроз неговање књижевности и поетске речи.

 

Организатори Међународног књижевног фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2020 су Удружење „Мој Срем“, Културни центар Инђија и Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије, уз подршку „Књижевне радионице Кордун“, а покровитељ је Општина Инђија. Директор фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2020 је писац Миодраг Јакшић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија