Logo
Одштампајте ову страницу

Отворен конкурс за Награду Милан Младеновић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

milanmladenoviccccccОд 1. јуна, отворен је конкурс за Награду Милан Младеновић коју додељује Задужбина Милана Младеновића.

 

Конкурс ће бити отворен до 30. јуна ове године а добитника друге по реду награде одабраће жири у саставу Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми. Сви детаљи о правилима доделе награде И конкурсу налазе се на сајту www.milanmladenovic.com.

 

Право да конкуришу за награду имају аутори из свих бивших југословенских република, са музичким делом са речима, на неком од језика који се говоре на територији бивших југословенских република.

 

Дела која конкуришу за награду треба да буду објављена између 30.06.2019. године и 30.06.2020. године. Објављеним делима ће се сматрати она која су од стране аутора или другог лица са његовом дозволом, трајно учињена приступачним јавности путем носача звука или путем минимално две платформе дигиталне дистрибуције (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud и слично).

 

Пријаве дела која конкуришу за награду могу подносити аутори, извођачи или издавачи преко интернет странице Задужбине www.milanmladenovic.com,, између 1. и 30.06.2020.

 

Новц̌ани износ награде је 2000 ЕВР.

 

Уколико жири оцени да нема пријављених дела са вредностима које подразумева Младеновиц́ева награда, она се ове године неће доделити.

 

Награда Милан Младеновић је установљена са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене уметничкој заоставштини Милана Младеновицћа. Награда се додељује сваке године на дан Младеновићевог рођења, 21. септембра, за музичко дело са речима, од изузетне уметничке вредности.

 

Добитник прве награде, која је додељена 2019. године, је бенд Артан Лили.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 јун 2020 11:09
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015