Кућа Добрих Вести

Login

"Двоструко свитање на Лепенском виру"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

lepenskivir„Двоструко свитање на Лепенском виру“ је културна манифестација у организацији националне платформе Србија ствара и Управљача Туристичког простора Лепенски Вир д.о.о, која ће се одржати 20. јуна на овом археолошком локалитету, а у којој учествују креативни амбасадори платформе – Лена Ковачевић, Александар Седлар, Јелена Гавриловић.

 

Двоструко свитање које се на дугодневницу (21. јуна) може доживети на Лепенском виру, природни је феномен јединствен у свету. Сунце се тог дана два пута рађа поигравајући се, скривајући и поново рађајући, иза врха планине Трескавац, на обали Дунава.

 

„Овај природни феномен желели смо да употпунимо културним спектаклом и пружимо посетиоцима јединствен доживљај и инспирацију. На тај начин промовишемо највише културне и уметничке вредности, али и природне и туристичке потенцијале Србије. Због духовне, културне и материјалне импозантности, овај археолошки локалитет заиста заслужује велику пажњу“, поручује Ана Илић, виша саветница председнице Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризма, која предводи тим платформе „Србија ствара“.

 

Програм вечери:

 

20 часова – Центар за посетиоце Лепенски вир - Музичка бајка „Месечева кћи“ композитора Александра Седлара – Бајка/варијације за виолину (виолиниста Милош Петровић), оркестар (Београдска седларијета) и наратора (глумица Јелена Гавриловић).

 

Напомена: Поклон концерт уз купљену карту за улазак на локалитет Лепенски вир. Број посетилаца је ограничен на 300 људи.

 

21:30 часова – Етно комплекс Лепенски вир (на отвореном)

 

Концерт Лене Ковачевић и њеног бенда

 

Напомена: Улаз на концерт је слободан, а максималан број посетилаца је 1.000.

 

За потребе одржавања ове културне манифестације локалитет Лепенски вир 20. јуна биће отворен за посетиоце 24 сата. Након званичног дела вечери за све посетитеље извођачи су припремили изненађење и наставак дружења.

 

Србија ствара инспирацију

 

Културна манифестација „Двоструко свитање на Лепенском виру“ само је део кампање националне платформе Србија ствара - Србија ствара инспирацију, чији је циљ промовисање локалног туризма у Србији у синергији са културом, уметношћу и креативним индустријама.

 

Дубоко верујемо да Србију није довољно само посетити или обићи. Србију је потребно доживети, јер Србија може да буде инспирација. Не само за туризам, већ културна, уметничка, креативна инспирација.

 

Национална платформа Србија ствара је нов начин представљања Србије који афримише вредности савремене Србије – креативност, иновативност и оригиналност. Концепт платформе има за циљ да препозна, афирмише и истакне свако креативно стваралаштво и успех у областима обухваћен економијом заснованом на знању.

 

Платформа је део шире инцијативе председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић да у непосредној сарадњи са уметницима и иноваторима, као и керативним сектором, иницира мере у циљу подршке развоја постојећих и настају нових иницијатива у областима иновација, креативних индустрија и уметничког стваралаштва.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено петак, 19 јун 2020 21:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија