Кућа Добрих Вести

Login

Звездарске радионице током лета

Оцените овај чланак
(2 гласова)

krojenjeОпштина Звездара овог лета није се предала пасивности која је „опхрила“ цео град, што због коронавируса, што због летњих одмора и осмислила је разне радионице, које су увек лепе и корисне ствари за људе. Осим што се можете добро забавити, могли сте добро и научити.

 

До сада су, током јула, одржане три – радиониса шивења, прављења икебана и накита.

 

Час кројења у оквиру креативне радионице шивења

 

Драгица Пејовић из Удружења „Две моје златне руке“ је своје знање из ове области несебично поделила са полазницама радионице. Уз њене инструкције и уз помоћ метра и папира за кројење, лењира, маказа и оловке свака од присутних нацртала је крој по својим мерама. Уз овај крој оне ће моћи да сашију блузу, тунику или хаљину.

 

                    krojenje3

 

Велико интересовање пратило је и ову радионицу на којој су учествовале све генерације, од најмлађих тинејџера па до најстаријих сениора. Радионица је бесплатне и намењена становницима Звездаре а одржава се у сарадњи Волонтерског сервиса и Удружења „Две моје златне руке“.

                                                

Радионица израде накита у Волонтерском сервису Звездара

 

Радионичарке - Зорица и Антонина, била је на располагању заинтересованим полазницима у преношењу вештине и знања у изради накита од конца, стаклених, дрвених и пластичних перли.

 

Уколико су имали покидане огрлице и наруквице од овог и сличних материјала који могу да се комбинују са материјалом који је Волонетрски сервис припремио за радионицу, пријављени полазници могу да донесу на радионицу.

 

Радионица је била бесплатна, намењена суграђаниима са Звездаре и других општина а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.

 

                                                       radionicanakit

 

Циљ ове, као и осталих креативних радионица Волонтерског сервиса, је да наши суграђани у условима излолације, неизвесности, страха и провођења велике количине времена у својим домовима, пронађу нове, кративне и корисне начине за своје активности током слободног времена, социјализацију и лично оснаживање. Радионица је и добра прилика да полазници пронађу нови хоби и интересовање.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија