Кућа Добрих Вести

Login

Лето је – време за читање правих књига

Оцените овај чланак
(3 гласова)

VULKANAKCIJASDFDFDFDFDFDFDFDFЛето је годишње доба када већина нас користи годишње одморе и посвећује се активностима као што су читање књига, гледање филмова, путовање, шетња. Неке од ових активности добиле су друге облике и форме, модификоване су, али нису у потпуности нестале.

 

Многи од нас су се преоријентисали на читање књига онлајн али ми мислимо да не може ништа да замени мирис књига и листање страница у нашим рукама.

 

Издавачка кућа Вулкан потрудила се да имамо богато књижевно искуство током лета.

 

Бројне летње акције омогућиле су и да књиге прибавимо по знатно нижим ценама.

 

Тренутно су до 30. августа у свим књижарама и на сајту актуелни попусти од 35%, 45% и 55% на одабране наслове по специјалним попустима. А књигу је могуће купити док трају залихе.

 

Ако се определите за летње хит наслове, једна књига је 500 динара, 2 књиге су 750 динара, три 1000 динара а детаљније о овој акцији имате ОВДЕ.

 

Са друге стране књиге за децу се могу купити по цени од 399 динара за једну књигу или 999 динара за три књиге.                

Детаљние можете прочитати ОВДЕ.

 

Изабрана дела и наслови

 

Вулкан се потрудио да изабраним делима обрадује своје читаоце. Водећи се интересовањима у понуди су изабрана дела Адгара Алана Поа која се могу наћи на вашој полици већ данас.

 

У обиљу својих дела, Едгар Алан По, мајстор за мистерију и сабласно, писац необичне генијалности и визионарске маште, суочио нас је са атмосфером језе и страха, са бизарним и тајанственим заплетима, застрашујућим и халуцинантним, истражујући сеновита подручја скривена иза привидне нормалности нашег постојања. Од злослутних алегорија до напетости и неизвесности, његове приче незаборавна су и оригинална истраживања мрачније стране живота, безвремени увид у најзагонетније кутке људске душе, ремек-дела у којима се сједињују страва и злочин, тама и лудило, љубав и смрт.Чувени Шарл Бодлер једном приликом је рекао: „Нема приче достојне овог имена ако од прве речи не изазове код читаоца неодољиву жељу да што пре стигне до последње странице и спозна решење.“ Име Едгара Алана Поа ођекује целим светом кроз векове. Био је велики уметник и својом снагом и оригиналношћу инспирисао је генерације аутора који су стварали после њега.

 

Атлас историје – књига која ће одушевити све малишане, али и одрасле

 

За историју се каже да је учитељица живота. Она нам открива како је свет настао, како су се развијале и пропадале многе цивилизације, како су људи живели у давна времена. А сада, захваљујући књизи Атлас историје, истраживање прошлости постаће права забава!Тијаго де Мораис, аутор овог незаменљивог атласа, провешће вас кроз невероватну историјску причу, од античке Грчке, преко Руског царства и Отоманске империје до невероватних савремених открића, а све то уз много досетки, хумора и занимљивих чињеница. Увод у свако поглавље представља цивилизацију на њеном врхунцу. Мапа сваке цивилизације упознаје вас с неким од кључних личности одређене културе. Ту ћете срести владаре, геније, зликовце, истраживаче, плесаче...На страницама с причама налазе се занимљиве чињенице, од тога како писати хијероглифским писмом до тога ко је открио сладолед.

 

Атлас историје је својеврстан времеплов у који ускачемо пуни ентузијазма, а вожња је узбудљива, било да сте дете или у зрелом добу. Учите забављајући се! Упознајте владаре, научнике, уметнике, астронауте, гусаре, и сазнајте много чињеница о најзанимљивијим историјским тренуцима петнаест цивилизација. Отисните се на невероватан пут и откријте како се човечанство мењало и развијало током миленијума, од античких времена до модерног доба. Пазите само да не сретнете Џингис-кана и његове ратнике...

 

Атлас историје је једна од оних књига којима се увек враћамо. Прелепе илустрације додатно обогаћују садржај ове књиге, тако да историја добија потпуно нову димензију. Свим радозналцима препоручујемо да посете наш сајт њњњ.вулкани.рс и наруче већ данас овај фантастични водич кроз бурну историју човечанства.

 

На радост свих малишана, Циркус авантура, нова књига из серијала Авантуре

 

У Циркусу авантура срешћете добро познате другаре – Филипа, Дајну, Луси Ен и Џека, али и многе друге необичне и живописне ликове. Вулкан издаваштво је објавило седму књигу из чувеног серијала Авантуре, која ће вас подстаћи на незаборавне пустоловине.

 

Филип, Дајна и Луси Ен се питају зашто је Бил морао да поведе размаженог Густава с њима на распуст. Убеђени су да ће им бити само на сметњи! Али када отмичари заробе Густава, заједно са Филипом, Дајном и Луси Ен, Џек и Кики ће храбро кренути за њима у далеку земљу и дати све од себе да их спасу. Да ли ће скривени у циркусу успети да обаве своју мисију?

 

Настао из маште британске списатељице Инид Блајтон, Циркус авантура биће омиљена књига ваших малишана. Иако је стварала до половине XX века, Инид Блајтон и њене приче о магији, пријатељству и авантурама и данас одушевљавају милионе деце широм света.

                                                   flamingodfdfdfd

Вулканчић има изненађење

 

За девојчице и дечаке који су савладали вештину читања и заволели романе имамо сјајну вест! Ваш омиљени књижевни јунак Аца креће у нове авантуре у роману Аца и чудовишта: Песма о парку!

 

 

Хумористички илустрован, духовит и забаван серијал о дечаку Аци и необичним створењима, чудовиштима која живе у његовој соби. У трећем делу серијала Аца и чудовишта: Песма о парку сазнајте како су Аца и његови другари сачували свој парк и кроз које су авантуре прошли да би остварили свој циљ.

 

 

Аца живи у соби пуној чудовишта. Пепео доктора Брота избацио их је из Књиге о чудовиштима и они нису имали куда да оду. Али најгоре од свега јесте то што су доктор Брот и његов помоћник Дремко дошли с њима и не престају да чине злодела. Једно од њих је изградња великог тржног центра на месту некадашњег парка. Срећом, Мазалица и Октосол успеће да зауставе доктора Брота.

 

Ускоро нови роман Гијома Мусоа - Живот је роман

 

 

Нови роман једног од најпопуларнијих светских аутора и најпродаванијег француског писца у протеклих десет година Гијома Мусоа Живот је роман ускоро стиже у наше књижаре. Осамнаести Мусоов роман објављен је у Француској 26. маја и одмах је постао бестселер! Критика и публика су са радошћу дочекале ову узбудљиву и мистериозну причу.

 

 

За њега, све је већ написано.
За њу, све тек треба да се напише.

 

 

„Једног априлског дана, моја трогодишња ћеркица Кери нестала је док смо се играле жмурке у нашем стану у Бруклину.“ Тако почиње прича Флоре Конвеј, славне списатељице познате по томе да се крије од очију јавности. Нема објашњења за Керин нестанак: врата и прозори у стану били су затворени, камере постављене у старој згради у Њујорку нису забележиле провалу. Полицијска истрага није дала никакве резултате.

                                               gijommusodfdfdf                         

 

У исто време, на другој страни Атлантика, писац сломљеног срца крије се међу зидовима старе, оронуле куће.

 

Само он држи у рукама решење ове мистерије. А Флора ће га пронаћи.

 

Бестселер без премца.


Величанствена прича о моћи књига и жељи за животом.


Три чина, два драматична обрта.

 

 

Ниједна књига досад није била овако ишчекивана. Нови Мусоов роман ће са сигурношћу поновити велики успех књиге Тајни живот писаца, који је био планетарни бестселер. Живот је роман – прича која се чита као ниједна друга.

 

Специјално изненађење за све љубитеље емотивних романа Норе Робертс

 

Од 5. августа, па док трају залихе, куповином најновије књиге Острво чуда остварујете попуст од 50% на цену било ког другог романа ове ауторке. О делима која су на акцији можете се информисати кликом на линк. Не пропустите ову јединствену прилику и обрадујте себе или неког кога волите књигама које дотичу душу.

 

                                                noranorlmano

Када Нел Ченинг стигне на шармантно острво Три сестре, верује да је коначно пронашла уточиште од насилног супруга и несрећног живота од ког је побегла пре осам месеци. Ипак, и на овом тихом и мирном месту, Нел никада не успева у потпуности да се опусти. Пажљиво се трудећи да сакрије идентитет, почиње да ради у локалном кафићу-књижари и да истражује осећања према острвском шерифу Заку Тоду.

 

Али постоји део ње који никада не сме да му открије, како би заувек оставила прошлост за собом. Једна непромишљено изговорена реч, и нови живот који је тако пажљиво стварала може да се разбије у парампарчад. И док почиње да се пита да ли ће икада успети да се ослободи страха, мораће да пронађе снагу да сачува дом, љубав и себе.

 

Не пропустите прилику да овог лета уживате у књигама које зраче најискренијим емоцијама и држе у неизвесности до самог краја.

 

Нова књига Норе Робертс Острво чуда

 

Острво чуда је роман чија магија дотиче свако срце. Прича о љубави, изборима, пријатељству и судбини која је задата сваком од нас. Од данас ћемо бити у прилици да уживамо у изузетном књижевном делу ауторке Норе Робертс, која с правом носи титулу омиљеног америчког писца.

 

Ова књига је намењена свима који од љубавне приче очекују узбуђење и напетост, а Паблишерс викли ју је представио као „снажну приповест са додиром чаролије“.

 

Када Нел Ченинг стигне на шармантно острво Три сестре, верује да је коначно пронашла уточиште од насилног супруга и несрећног живота од ког је побегла пре осам месеци. Ипак, и на овом тихом и мирном месту. Нел никада не успева у потпуности да се опусти. Пажљиво се трудећи да сакрије идентитет, почиње да ради у локалном кафићу-књижари и да истражује осећања према острвском шерифу Заку Тоду.

 

Али постоји део ње који никада не сме да му открије, како би заувек оставила прошлост за собом. Једна непромишљено изговорена реч, и нови живот који је тако пажљиво стварала може да се разбије у парампарчад. И док почиње да се пита да ли ће икада успети да се ослободи страха, мораће да пронађе снагу да сачува дом, љубав и себе.

 

Ускоро нова књига Зорана Предина: Главом кроз зид

 

Зоран Предин, највећи словеначки кантаутор препознатљивог гласа, музичког и поетског израза, обрадовао је своје поштоваоце новом књигом Главом кроз зид у издању Вулкан издаваштва.

 

Ово није књига која се чита у даху. Ово је књига која се чита с уздахом, јер њени редови имају укус слободе и мирис прошлих времена, па ћете већ после неколико страница пожелети да ниједна прича Зорана Предина нема крај.

 

Као што је аутентичним интерпретацијама удахнуо потпуно нове боје и тонове најлепшим песмама с југословенских простора, тако је на страницама ове књиге сагледао нашу стварност из различитих углова и подсетио нас да можемо остати доследни себи, да не смемо изгубити веру у добро, у љубав, у људе... али ни у уметност, јер то су једини стварни мостови међу генерацијама, народима и временима. Његова музика је то потврдила. Животни компромиси јесу неизбежни, али не морају одсећи крила онима који су научили да лете. За такав подвиг довољно је бити храбар и одважан као Зоран Предин. Уколико вам недостаје осмех – не брините, његове приче су прожете хумором, јер како и сâм признаје у књизи: Смех је пола здравља.

                                                    glavayiddfdfdfdf

Уз песме Зорана Предина волели смо, патили и обећавали нека нова и боља јутра – са мирисом борова, погледом на пучину и топлим рукама у крилу. Уз његове приче се сећамо, не стидимо се да будемо носталгични уз искрени осмех на лицу и не губимо наду да нас та боља јутра чекају... док тихо певушимо добро познате песме.

 

Путем сајта www.vulkani.rs ускоро ћете бити у прилици да наручите књигу Главом кроз зид, која ће вам узбуркати емоције и сећања и после које искреност добија нову димензију.

 

Откријте тајне уз књигу Обиље: тајна уметност богатства

 

Обиље: тајна уметност богатства је књига која ће вам открити и приближити вештину стицања материјалног богатства помоћу емоција. У времену које је окренуто материјалном и појавном, када се трчи ка новцу и граби ка успеху, нађите мир и остварите жељене циљеве.

 

Новац не може да остане у немирном уму, баш као што вода не може да остане у чаши која се љуља. Вода је савршено непомична кад сте у угодном расположењу.

 

Док је Ђојун Хонг тражила кључ за повећање богатства, у времену нарастајуће неједнакости, није очекивала да ће јој ментор бити Су Јун, познати гуру и жена чији су савети многима помогли да се обогате. Њени следбеници су удесетостручили иметак, побеђивали конкуренте, превладавали кризе и остваривали експоненцијални раст имовине. Ауторка сада дели оно најбоље што је научила од гуруа, а своју причу почиње једноставном емоцијом коју назива поседовање.

 

Тврдећи да је свако рођен с могућношћу да се обогати, баш као што су сви људи квалификовани да буду вољени, Су Јун нас наводи да практикујемо поседовање, да променимо перспективу и загледамо се у оно што је ту, уместо у оно што нам недостаје. Када живимо у садашњем тренутку, користимо емоције како бисмо привукли новац и ценимо оно што имамо, природно нам се отвара начин да стигнемо до већег богатства, као што поток, на крају свог пута, стиже до бескрајног океана. Забринутост и напетост одбијају новац, док га срећа и угодност привлаче.

 

У књизи Обиље: тајна уметност богатства открићете револуционаран начин да изградите богатство помоћу својих емоција и отворите врата потпуно новом свету, пуном наде и просперитета.

 

Омиљена древна створења сада су нам ближе: Никад не дирај диносаура! књига за најмлађе

 

Сва деца обожавају диносауре, мистериозне животиње које су владале нашом планетом много пре нас. Књижица Никад не дирај диносаура! помоћи ће најмлађим читаоцима да се боље упознају с њима, и то на необичан начин. Мали радозналци ће моћи да опипају њихове рогове, канџе и бодље захваљујући фантастичним гуменим текстурама у књизи.

 

Фантастично забавна и едукативна књига Никад не дирај диносаура! идеалан је поклон за све радознале дечаке и девојчице. Занимљиве илустрације ће навести свако дете да развија машту и учи забављајући се.

 

Обрадујте своје дете књигом која ће му бити и омиљена играчка, а на сајту њњњ.вулкани.рс можете остварити и додатни попуст.

 

 

Трилер као ниједан до сада: Анонимна ускоро у продаји

 

 

Ако сте мислили да познајете трилер као жанр, да сте већ све прочитали и да вас ништа више не може изненадити, роман Анонимна ће вас разуверити. Грир Хендрикс и Сара Пеканен већ су доказале да пишу књиге које померају границе, а овога пута надмашиле су саме себе!

 

Великодушна награда. Анонимност загарантована. Само један услов: потпуна искреност.

 

Привучена лаком зарадом, Џесика Фарис пристаје да учествује у истраживању о етици и моралу које спроводи истакнути њујоршки психијатар. Ипак, оног тренутка када крочи у собу 214, безличну просторију у којој је чека лаптоп с поруком на екрану, нешто јој говори да је можда погрешила.

 

 

Да ли сте способни да будете потпуно искрени?
Можете ли да изговорите лаж а да не осетите кривицу?
Да ли сте икада дубоко повредили некога до кога вам је стало?

 

 

Полако, питања загонетне докторке Шилдс постају све упорнија, личнија, опаснија. Као да зна о чему Џес размишља... и шта крије. А када од ње затражи да се из собе 214 пресели у стварни свет, биће прекасно да се повуче из игре. Јер је Џесика, сада већ заточеница суптилне мреже љубоморе, завере и опсесије, савршен кандидат за оно што докторка Шилдс има на уму. Барем док не открије да је исту судбину доживела и жена пре ње.

 

 

Сигурно сте се некад запитали које су границе вашег морала, искрености, емпатије. Ако сте спремни да се суочите са собом, са истином и изазовима Џесике Фарис, Анонимна је књига коју морате прочитати овог лета.

 

 

Примерак књиге моћи ћете да купите путем сајта www.vulkani.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 11 август 2020 20:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија