Кућа Добрих Вести

Login

Осма годишњица Куће добрих вести: Промоција доброте и шаренило изобиља

Оцените овај чланак
(5 гласова)

dobrotaljudidfdfdfdДраги наши читаоци, данас се навршава осам година од како смо са вама. Осам година заједничког тражења доброг у људима, догађајима, пројектима, у земљи, на свету, у читавом свемиру...

 

Покушали смо више кроз појединачне примере да вам покажемо да су изобиље и доброта, ту,  свуда око нас.

 

Не знамо да ли смо успели, али верујемо да јесмо.

 

Биле су ту разне Катарине, Тамаре, Ане, био је ту и један Милан, Дејан, Драган....

 

Неко нам је показао шта то има ново и креативно у ИТ-ију, неко шта има ново у екологији...а неко је покушао да нам објасни и куда плови овај брод који се зове људска цивилизација.

 

Данас, више него икада, када нам се догодила пандемија коронавируса, схватамо значај истинитих, правовремених, добрих информација - за наше животе.

 

Поплава лажних и квази информација узела је маха, а људи покушавају да пронађу бег од „инфлације информација“ управо на оваквим сајтовима као што је наш.

 

Ако посетите наш сајт отпловићете на Сардинију или Корзику, или мислима ће те се обрести на Старoj Планини.

 

Ако посетите наш сајт сазнаћете шта ЕУ припрема по питању климатских промена, грађевинског и другог отпада?Или да ли је рециклажа, индустрија будућности?

 

Ако посетите наш сајт сазнаћете како су једни креативни момци осмислили да се ваш корак претвара у кинетичку енергију а затим та енергија одлази у светлост локалних лампи у вашем парку у близини.

 

Сазнаћете нешто више о француској циркуској трупи која покушава да оживи уличну уметност и донесе мало смеха на ваша лица. Ту су и галеријске поставке о човеку и отуђености од света.

 

Кућа добрих вести је, пре свих, кроз добар избор текстова, била нека врста путоказа куда то овај брод треба да плови, и куда свет треба да иде, како не би завршио на странпутици, на некој тамној страни. И ми мислимо, да смо успели да вам пренесемо поруке, мисли и енергију тих људи и да на смо на тој раскрсници били добар скретничар!

 

Али, најбољу оцену даћете нам ви сами. Људи на нашим страницима су покушали креативним осмишљавањем, уз поштовање одређених људских и друштвених вредности, да укажу на то како је то на прави начин водити - заједницу напред, ка напретку, ка бољем сутра.

 

Не мислимо ту само на економију, која је такође једна од битнијих наших рубрика. Већ и на културу и науку.

 

Пандемија нам је показала колико смо сви "гладни културе" и колико је она битна за духовну егзистенцију сваког појединца. Потцењивати  њену важност грешка је у коју су упала многа друштва.

 

Никола Тесла је „сијалица“ на нашем сајту која сија најжешћим сјајем. Покушали смо да осветлимо и освестимо значај његовог научног наслеђа.

 

Покушали смо ми доста тога. Највише нам је жеља да дочарамо како је живот, овде и сада, вредан живљења. Али само под једним условом – ако га водимо испуњено и са смислом.

 

Смисао животу само даје – давање другима. И томе смо хтели да вас научимо. Да ли смо успели, видеће се кроз дела – која ћете ВИ остављати у будућности.

 

Срећна нама годишњица и све најбоље вам желимо!


Последњи пут измењено среда, 16 септембар 2020 23:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија