Logo
Одштампајте ову страницу

Матица и дијаспора на истом задатку

Оцените овај чланак
(2 гласова)

TESLAPPEOLEFDFDFDFDFТим састављен од појединаца и непрофитних организација у Сједињеним Америчким Државама и у Србији, на челу са Теслином научном фондацијом (www.teslasciencefoundation.org), покреће пројекат – Истраживање ставова наших сународника у Србији и земљама региона, као и широм наше дијаспоре, по питању сарадње матице и дијаспоре, српског националног интереса и онога што је потребно да се сарадња свих Срба света унапреди.

 

До сада је део тима који чине социолози, психолози и стручњаци за комуникацију предложио део питања на која би испитаници дали своје одговоре и предлоге (с обзиром да у упитнику постоје и питања на која се може одговорити описно) на тему очувања српског националног интереса широм света и сарадње матице и дијаспоре. Упитник 1 је намењен људима који живе у матици и региону, док је Упитник 2 намењен људима у дијаспори.

 

Зашто је важно да што конкретније одговорите на ова питања?

 

Да би могло да се прикупи што више материјала у виду сугестија и предлога који се тичу односа матице и дијаспоре. Најкомплетнији и најјаснији ваши одговори биће публиковани и представљени (уз вашу сагласност) у извештајима и путем организованих Зум конференција.

 

У каснијим фазама пројекта, сав прикупљени материјал користили би се за снимање документарног филма и серије “Теслин народ”.

 

Шта је крајњи циљ?

 

Стварање платформе за предлог Националног програма свих Срба света како би покушали да направe што бољу сарадњу матице и дијаспоре, а самим тим помогли матици на најбољи начин.

 

Зато је овај позив намењен свим патриотским и национално освешћеним Србе да се са својим предлозима и одговорима кроз анкете укључе у израду предлога Националног програма свих Срба света и да на тај начин узрастемо у народ којим ће се сви његови припадници поносити.

 

Добронамерне Србе широм света и све оне који прихватају државу Србију за своју матицу као и пријатеље наше земље и народа, да попуне анкету и својим предлозима дају допринос у налажењу решења за што бољу сарадњу матице и наших народа широм света.

 

Пројекат је подржан од Управе за дијаспору Србије као и од многих организација и појединаца широм света.

 

Ово удружење не припадамо ниједној политичкој странци нити заступа било коју политичку опцију.

 

Искључиво раде на препознавању постојећих проблема и препознавању решења свих грађана наше Србије.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Teslapeople

 

 


Последњи пут измењено уторак, 10 новембар 2020 12:27
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015