Кућа Добрих Вести

Login

Тодоров и Паспаљ поново потпредседници ОКС

Оцените овај чланак
(0 гласова)

konstituisanjeiooksБЕОГРАД - На првој седници конституисан је Извршни одбор Олимпијског комитета Србије у сазиву до Рија 2016.  и имаће укупно 17 чланова.
 Према Статуту ОКС поред 13 чланова изабраних на изборној Скупштини ОКС 7. новембра, по функцији у извршном одбору су и  председник Спортске комисије ОКС Милица Мандић, почасни члан МОК за Србију Борислав Станковић, председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар и председник ОКС Владе Дивац.


На Скупштини ОКС изабрани су Драган Вуксановић (председник Рагби савеза Србије), Веселин Јевросимовић (председник Атлетског савеза Србије), Зоран Калинић (председник Стонотениског савеза Србије), Зоран Лаковић (генерални секретар Фудбалског савеза Србије), Велимир Марјановић (председник Рукометног савеза Србије), Мирко Нишовић (председник Кајакашког савеза Србије), Ненад Петковић (генерални секретар Стрељачког савеза Србије), Велибор Совровић (председник Ватерполо савеза Србије), Иван Тодоров (председник Џудо савеза Србије) и Зоран Ћендић (генерални секретар Теквондо асоцијације Србије). На предлог председника Владе Дивца у Извршни одбор су изабрани и Жарко Паспаљ, Ненад Голијанин и Небојша Шапоњић.
Чланови ИО ОКС су прихватили предлог председника Дивца да два потпредседника ОКС, као и у циклусу Лондон 2012, буду Иван Тодоров и Жарко Паспаљ.
Формирана су и стална радна тела и изабрани председници комисија Извршног одбора ОКС. Комисију за програмска питања ће као и у претходна два мандата водити Небојша Илић. Зорана Аруновић предводиће Комисију „Жене и спорт“, а Комисију “Спорт и животна средина“ - Марија Блечић. У новом мандату Статутарно-правну комисију водиће Урош Гановић, а Комисију „Олимпијске вредности“ – Наташа Јанковић.
Предраг Манојловић остаје председник Комисије за сарадњу са европским спортским институцијама, проф. др. Драган Радовановић биће поново на челу Здравствене комисије, као и Иван Тодоров на челу Комисија за финансијско-материјална питања.

Извршни одбор формирао је и Клуб партнера ОКС чији је циљ јачање спонзорског пула ОКС. Идеја је да се на једном месту окупе представници чланица спонзорског пула ОКС, односно представници привредних субјеката - спонозора и партнера ОКС и олимпијског тима, као и званичне маркетиншке агенције.
Основан је и Савет за развој олимпијских спортова којим ће председавати Александар Боричић, као представник екипних спортова, а чланови Савета биће Иван Тодоров, као представник индивидуалних спортова, Небојша Илић, као Председник Комисије за програмска питања и Предраг Перуничић и Драган Атанасов, као представници Министарства омладине и спорта. Као и раније, Савет ће Извршном одбору предлагати редовне и посебне годишње програме ОКС и спортских савеза олимпијских спортова, као и предлоге за стратегију развоја олимпијских спортова.
Извршни одбор ОКС именовао је и чланове Комисије за признања ОКС: Влада Дивца (председник), Милицу Мандић, Мирка Нишовића и Велимира Марјановића. Још једaн члан, представник Комисије за програмска питања, бити познат по конституисању ове комисије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 новембар 2012 15:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија