Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс на тему „Mоји мотиви у тешким временима“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

omladinskiaktivizam1fgfgfgfgЦентар за друштвени и лични активизам и развој, у партнерству са Установом културе „Божидарац“, у складу са Програмом рада за 2020/2021. годину расписује Конкурс на тему „Моји мотиви у тешким временима – како преживети време пандемије“ са циљем да отвори ризницу мудрости и порука добрих и позитивних људи, њихове личне мотиве и позитивну животну филозофију која се недовољно види, чује и размењује на општу добробит и ментално здравље и појединаца и заједнице.

 

Позвани су суграђани свих генерација да поделе своја позитивна исуства и личне мотиве, технике, садржаје активности и поруке шта и на који начин можемо да урадимо како би сачували ментално здравље у искушењима времена епидемије. Циљ конкурса је да, у сарадњи са учесницима конкурса, успоставимо „Банку Мотива“ која ће користити појединцима и заједници да одрже позитивну животну филозофију, подигну психолошке капцитете, осете повезаност са другима, да и у овим околностима негују животни елан и пронађу снагу да уживају у малим стварима и ситницама. Послати садржаји треба да буду аутентични примери шта све можемо да урадимо и како да размишљамо да би побољшали и осмислили хуманије услове живота у епидемији.

 

Сви оригинални садржаји, у форматима које је Конкурс предвидео, биће доступни јавности на завршној свечаности - изложби у Галерији „Божидарац“ а најуспешнији радови биће награђени према дефинисаним критеријумима и оцени жирија у саставу: Оливера Ђурашковић Викторовић и Марија Крковић (видео записи), Јелена Николић и Гојко Божовић (проза и поезија), Драган Павловић (фотографија), Радмила Урошевић и Марко Филиповић (поруке и плакати) и Јована Јаребица (ликовни и примењени радови).

 

Радови треба да одговоре на постављену тему Конкурса „Моји мотиви у тешким временима – како преживети време пандемије “ у предвиђеним форматима:

 

Литерарни радови, и то: проза (до 1 800 карактера) и поезија (1 страна)

Отворено писмо онима који могу да утичу на бољу стварност ( до 1800 карактера)

Фотографија која говори „више од речи“ и преноси позитивне поруке о активностима које инспиришу и информишу посматрача на активност, активизам и оптимизам у тешким временима и животним ситуацијама

Ликовни радови у свим техникама (цртеж, акварел, колаж, уље...)

Поруке/савети које су израз аутентичног искуства- до 200 карактера

Плакати као порука појединцима и заједници

Примењени радови, и то: ручни радови, таписерије, предмети израђени од рециклажног материјала, поклони и предмети са употребним вредностима, инсталације...

Видео клипови (до два минута трајања)- говор- лична порука или читање изабраних цитата/поезије, плес, музика

Перформанс у кућним условима- догађај у кућним условима који бисте желели, кад бисте могли, да реализујете у јавном простору

Остале активности и технике – (опис до 800 карактера)

Критеријуми за учешће на Конкурсу:

Право учешћа на Конкурсу имају сви појединци без обзира на место пребивалишта/боравишта и колико имају година

Сваки рад треба бити потписан са навођењем година старости и контактом

Сви послати радови треба да имају потпис- наслов а пожељно је и пратећи опис, када и како су настали

Тема послатих радова треба да на оригиналан и недвосмислен начин одговори на тему Конкурса

Један учесник може да пошаље највише два рада у једном формату

 

Радови се шаљу путем меила на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем поште на адресу: Крагујевачка 6, 11000 Београд. Све додатне информације потенцијални учесници могу добити путем телефона број 064/97 14 833. Конкурс је отворен до 30.јануара 2021. године у 16 часова.

 

Након излагања у „Божидарцу“ изложба ће у наредном периоду бити „на точковима“ на тај начин што ће мењати изложбене просторе и преносити поруке учесника Конкурса у различитим локалним заједницама.

 

Учешћем на Конкурсу аутори послатих радова дају сагласност да се исти излажу и презентују искључиво са циљем промовисања активације, активизма и – посебно, развијања принципа помоћи и самопомоћи појединцима који у Години Короне осећају страх, несигурност, анксииозност, усамљеност, депресију- одсуство личног мотива. Послати радови се не враћају а инситут њиховог ауторства, поред знања чланова жирија, препуштамо личној савести њихових потписника.

 

Конкурс су подржали. „Божидарац“, Архипелаг и Димничар АД. Позивамо појединце и комапније да допринесу својим донацијама- обезбеђивању награда за најбоље радове као и да помогну видљивости Конкурса и изложбе са циљем да да добре вести у тешким временима допру што даље.

 

Извор: Kућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 децембар 2020 19:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија