Кућа Добрих Вести

Login

Нова услуга МУП на порталу еУправе – „Замена возачке дозволе“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vozacdozvoladfdfdfdfМинистарство унутрашњих послова покренуло је нови електронски сервис на порталу еУправе „Замена возачке дозволе (достављање на кућну адресу)“, који ће омогућити грађанима да без одласка у полицијску станицу поднесу захтев за издавање и замену возачке дозволе...

Министарство унутрашњих послова покренуло је нови електронски сервис на порталу еУправе „Замена возачке дозволе (достављање на кућну адресу)“, који ће омогућити грађанима да без одласка у полицијску станицу поднесу захтев за издавање и замену возачке дозволе.

 

Електронској услузи грађани могу приступити преко сајта МУП-a или директно на порталу еУправе.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је на презентацији ове услуге да је Министарство унутрашњих послова сервис грађана, да иде у корак са временом и да ће се све оно што нуди савремена технологија, а што олакшава живот наших грађана, имплементирати и учинити доступним.

 

„Захваљујући нашој сарадњи са Владом Републике Србије и Канцеларијом за информационе технологије, захваљујући свим овим људима који су пуно учинили, дошли смо и до ове могућности да возачку дозволу продужимо, а да не одемо на шалтер, да не морамо да чекамо у редовима и губимо време“, рекао је министар Вулин.

 

Према његовим речима, Министарство унутрашњих послова трудиће се да све своје функције из управних послова, све оно што је комуникација са грађанима, учини лакшим, бржим и савременијим.

 

Директор Канцеларије за информационе технологије Михаило Јовановић објаснио је да ова услуга омогућава грађанима да када дође време за замену возачке дозволе више не морају да иду ни на један шалтер, већ да преко портала еУправе могу да поднесу захтев за нову возачку дозволу, да обаве електронско плаћање и да имају могућност да им возачка дозвола преко Поште Србије дође на кућну адресу.

 

„Безбедност података у овом целом процесу је дигнута на највиши ниво. Грађани приступају порталу са квалификованим електронским сертификатом и у сваком тренутку могу да виде положај своје возачке дозволе“, објаснио је Јовановић.

 

Он је честитао колегама из Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије МУП-а, јер су поред многобројних пројеката као што су технички прегледи, електронско заказивање за лична документа, и овом електронском услугом показали да су „ударна игла“ у развоју електронске управе у Републици Србији.

 

Електронска услуга „Замена возачке дозволе (достава на кућну адресу)“ омогућава грађанима да преко портала еУправа, без одласка у полицијску станицу, поднесу захтев за издавање возачке дозволе у случају истека њене важности, промене имена или пребивалишта, или уколико им је возачка дозвола украдена, изгубљена или уништена.

 

Извор: Кућа добрих вести/МУП


Последњи пут измењено субота, 06 фебруар 2021 21:41

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија