Кућа Добрих Вести

Login

“Онлајн студентски сајам: упознајте француске универзитете” 2021

Оцените овај чланак
(1 Глас)

studentskisajamОнлајн студентски сајам: упознајте француске универзитете одржава се у среду 17. фебруара 2021. од 10 до 18 часова на платформи www.studentskisajam.rs.

 

Овај сајам је плод сарадње са Campus France, француском агенцијом која се бави промоцијом француског високог школства, мобилношћу и пријемом иностраних студената и одржава се у оквиру традиционалне регионалне манифестације Tournée des Balkans која је почела у Софији новембра 2020. а завршава се у Београду.

 

"Онлајн студентски сајам" у јеку кампање за доделу стипендија Владе Републике Француске за Мастер 2 и докторате у ко-менторству за академску 2021/2022. годину као и уписних процедура француских високообразовних установа, посетите први Сајам ће окупити представнике француских универзитета и престижних школа попут Sciences-PO, Ecole Polytechnique, INSA из, EDHEC-a, SKEMA Business School, Grenoble Ecole de management, универзитета Lion 1, Универзитета Тулуз 2, Универзитета у Руану, Бордоу, Монпељеу, Поатјеу, филмске школе EICAR, мреже државних бизнис школа IAE, Института Вател и Пол Бокиз за хотелијерство, ресторатерство и гастрономију, Институт Mines Télécom за рударство и телекомуникације, IMT Atlantique, Ecole des Mines de Nancy и бројне друге школе као и представнике Фондације Темпус Еразмус + рукоодиоце франкофоних студијских програма у Србији и на Балкану.

 

Студенти и средњошколци као и њихови родитељи моћи ће да присуствују њебинарима и непосредно ступају у контакт са представницима француских високшколских установа.

 

Искористите овај незаобилазан догађај како бисте се добро припремили за универзитетску 2021-2022. годину.

 

Регистрација је обавезна.

 

Француска сваке године прими близу 360.000 иностраних студената. Са својих 3500 високобразовних установа, 1680 програма на енглеском језику, 270 докторских скола, мултидисцплинарним и иновативним студијским програмима, бројним Нобеловим наградама и Филдсовим медаљама везаним за научна истраживања Француска је и једна од омиљених дестинација за студије када су у питању студенти из Србији. Сваке године око 700 српских студената одабере Француску за почетак или наставак свог школовања. Влада Републике Француске сваке године стипендира око 40 најбољих српских студената на својим бројним квалитетним и престижним високообразовним установама.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија