Кућа Добрих Вести

Login

Креативношћу против пандемије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

centarrustvenrazvojfgfgfgfgfgСвечана завршница Конкурса „Моји мотиви у тешким временима“ одржаће се 19.02.2021. у галерији Центра за културу и образовање „Божидарац“ у 18 сати, отварањем изложбе литерарних, ликовних и примењених и мултимедијалних радова доделом захвалница учесницима који су своје мотиве, инспирацију и креативност у тешким временима пандемије желели да поделе са другима.

 

Конкурс је расписао Центар за друштвени и лични активизам и развој, уз подршку „Божидарца“ и издавачке куће „Архипелаг“ са циљем стварања „Банке мотива“ – идеје размене креативности, активације и самопомоћи, стварања ризнице мудрости, личних мотива, порука, филозофија и техника, садржаја и активности који чувају наше ментално здравље у искушењима времена епидемије.

 

Преко 50 радова различитих категорија који су пристигли на Конкурс (поезија, проза, афоризми, видео записи, ликовна и примењена уметност) учесника од 27 до 87 година, показали су да тајна оптимизма и отпорности лежи у креативности, активизму, способности да се лепоте види и открије у себи и свакодневици, природи, давању и дељењу, заједништву и непристајању на пасивност и предавање.

 

Песме из Косовске Каменице и Гњилана, Ваљева,, прича из Бијељине, фотографије из Новог Сада, модни цртежи из Забрежја крај Обреновца, афоризми из Дома за старе „Бежанијска коса“, само су део радова пристиглих на Конкурс.

 

Најуспешнији учесници обратиће се присутнима са кратким образложењем својих радова и инспиративном поруком како превазилазе време пандемије.

 

Због накнадног интересовања, могућ је и следећи круг Конкурса као и организација путујућих изложби, а радови ће бити објављени и путем друштвених медија.

 

Пријатељи конкурса су предузеће „Димничар“ ДОО и „Биљур“.

 

Позивамо представнике медија да присуствују отварању изложбе, упознају се са учесницима Кнкурса и у јавни простор унесу неке нове, , толико потребне надахњујуће приче.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија