Кућа Добрих Вести

Login

ДОМ ОМЛАДИНЕ: Тестивал #5, средином октобра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

testovačsčldfkdldfdfdfdfdfdfУ Дому омладине, 15. и 16. октобра биће организован фестивал „Тестивал“, један од најпопуларнијих гастро фестивала који се организују у Србији.

 

Тестивал је породични догађај, који се организује у Дому омладине Београда. Акценат је на домаћој производњи хране и велика пажња се посвећује модерним трендовима који покушавају да се наметну, попут здраве органске производње и исхране.

 

Жеља организатора је да посетиоци буду активни и да искажу своја мишљења и укусе и да на тај начин допринесу да овај догађај буде што интересантнији.

 

Тестивал велику пажњу придаје селекцији различитих излагача, малих произвођача хране из Србије, а посебна пажња се посвећује великом броју радионица које се дешавају на бини.

 

До сада, Тестивал је одржан три пута: у марту 2020. године (тема: тестенина), у октобру 2020. године (тема: хлеб), у октобру 2021. године (тема: ванилице) и у марту 2022. (тема: салчићи).

 

Главни циљ је сачувати богато наслеђе уз уважавање различитих утицаја који су од давнина учинили српску кухињу разноврсном и посебном.

 

Тестивал је настао са циљем да буде вишеслојни догађај који свим учесницима и посетиоцима жели да да прилику да покажу шта и како раде на очувању традиције и нематеријалне културне баштине.

 

Стога, ако волите здраву храну и традиционалну српску кухињу, идите на Тестивал, да не заборавите укусе детињства и све оно у чему сте уживали.

 

Поклони, поклони....

 

Сви посетиоци моћи ће да конкуришу за многе вредне поклоне а најсрећнијем на поклон иде фрижидер Candy Fresco.

 

Тема радионица ТЕСТИВАЛА #5 је његово величанство бурек, јер на бурек можеш да рачунаш увек.

 

Оловке, упаљачи и многи други поклони ће чекати највредније и најбрже посетиоце Тестивала #5 са плаћеним улазницама.

 

У оквиру тестивала #5 биће одржане бројне радионице, а током обе радионице Катарине Петровић, Каје гастрономад, посетиоци моћи да освоје по једну ЦАНДY микроталасну рерну. Каја ће припремати домаће пите од вучених кора са разним врстама пуњења, слатким и сланим.

 

Тестивал #5 је За велики успех манифестације заслужни су излагачи, спонзори и партнери, а посебно најшира публика која у великом броју долази у Дом омладине Београда.

 

“Тестивал је породични догађај који полако расте и постаје богатији садржајима, јер се организаторима придружује све већи број излагача, спонзора и партнера, са својим програмима и идејама. На Тестивалу #5 представиће се Метро HoReCa центар који предводе шефови др Милица Алексић и Небојша Веселиновић, Каја Гастрономад , шеф Влајко Пешић, Дејан Илић карвинг мајстор, мајстор бурека Влада Поповић, са професионалним радионицама, ТО Ражањ са „Ражањском чаролијама“ и томболом, као и мали произвођачи хране из Србије са богатом понудом здраве, органске хране и прозвода. По први пут организујемо и „Тестирање #1, Тестивал за пословна интересовања“, са разним интересантним предавањима за мале прехрамбене произвођаче, као консултанску помоћ у њиховим пословним подухватима.”, изјавио је оснивач Тестивала, Миодраг Илић.

 

На главној бини сале Американа Дома омладине Београда посетиоци ће моћи да се прате бројне радионице, а уз велики број поклона, све што мајстори кулинарства направе, моћи ће да се бесплатно и дегустира.

 

Традиционално и на овом Тестивалу биће одржан дискусиони панел, оба дана, а овог пута са темом ЗДРАВА ХРАНА?, а учесници ће са посетиоцима поделити своје мишљење о здравој храни, из различитих професионалних и личних углова.

 

Најбољи излагач и најбољи производ ТЕСТИВАЛА #5, као и добитник главне награде, фрижидерa Candy Fresco. биће проглашени у недељу, 16. октобра, у 19 часова.

 

Тестивал #5 се партнерски организује у Дому омладине Београда, 15. и 16. октобра 2022. Биће отворен за посетиоце од 10 до 20 часова. Улазница за догађај укључује обилазак, куповину и дегустацију на продајној изложби, присуство на свим радионицама и пратећим програмима, као и учешће у поклон-игри. Деца у пратњи родитеља имају бесплатан улаз.

 

Свечано отварање Тестивала #5 је предвиђено у суботу 15. октобра у 11.30 часова.

 

Тестивал #5 се традиционално одржава се уз подршку Туристичке организације Србије и налази се у званичном календару догађаја ТОС за 2022. годину.

 

Сви детаљи о ТЕСТИВАЛУ су доступни на сајту: www.testival.rs или на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и Јутујуб, налог је: @festivaltestival.

 

Више о прораму прочитајте ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија