Кућа Добрих Вести

Login

МЕДВЕДИ - У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ: Позив на буђење

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mredfdfdfd3434343434Пројекат Медведи – у част пролећу обележава почетак овог годишњег доба са јасном поруком о неприкосновеној борби против пасивности и летаргије локалне културне сцене.

 

Постоји једно лепо народно веровање о трајању зиме, односно о почетку пролећа. Ту се спомиње и медвед, јер се верује да од њега све зависи. Ако се приликом првог изласка из зимског сна медвед уплаши своје сенке и врати у пећину, зима ће потрајати још неко време. Ако се пак не врати, то је јасан знак да је зими крај и да су лепи дани на помолу.

 

Позвани су од стране УК Париброд - сликари, графичари, вајаре, илустраторе, фотографе, аниматоре, редитеље, концептуалне уметнике, индустријске дизајнере, костимографе, сценографе, граfiчке дизајнере, архитекте, стрип мајсторе, дизајнере играчака, као и сви који се баве било којим видом креативног стваралаштва да пошаљу своје радове.

 

Овогодишњу изложбу, која ће се отворити 21. марта 2023. у галеријском простору УК Пароброд у Београду, ће чинити 30 одабраних радова, домаћих и страних аутора, а тема, уједно и једино ограничење конкурса, је МЕДВЕД.

 

Конкурс је отворен од 20. 12.— 20. 02. 2023. до 23:59х по централно-европском времену (УТЦ/ГМТ+1).

Имена одабраних fiналиста ће бити објављена путем наших онлине канала 01. марта 2023.

 

УСЛОВИ КОНКУРСА:

 

1. Пријава треба да садржи:

Основне информације о уметничком раду/пројекту (име рада/пројекта, аутор/група аутора, година настанка рада, димензије и формат рада...)

Кратак опис идеје рада (максимум 500 карактера)

Приказ рада. Зависно од природе рада, у пријаву приложити:

- ЈПГ превиењ рада, 1500 пџ по дужој страници (72 дпи) РГБ колорном проfiлу.

- Велике резолуције (300 дпи) ће бити тражене накнадно од аутора чији пројекти буду одабрани за излагање, тако да је важно имати радове и у великим димензијама и резолуцији.

- Видео рад у мп4 или ави формат или линк ка видео раду.

- Фотограfiје рада - ЈПГ 1500 пџ по дужој страници, 72 дпи у РГБ ЈПГ формату.

Портфолио аутора (сајт/линк ка некој од интернет галерија / пдф)

Напомена: Не постоји ограничење за годину настанка рада.

ИМЕНОВАЊЕ РАДОВА:

Радове треба назвати: именом аутора_назив рада. Пример: ПераЈовановиц_Медвед. Уколико су радови у серији, у називу рада треба да се нађе и редни број који почиње са 01. Пример: ПераЈовановиц_Медвед_01. Серије радова (целине од више радова) ће се третирати као један рад. Сваки аутор има право да пошаље до 5 серија радова (целина) или пројеката са по једним радом.

2. ВАЖНИ ДАТУМИ:

Конкурс је отворен од 20. 12. - 20. 02. 2023. до 23:59х по централно -европском времену (УТЦ/ГМТ+1).

Имена одабраних fiналиста ће бити објављена путем наших онлине канала 01. марта 2023.

О предаји радова ће бити речи накнадно, а она ће зависити од саме природе рада.

Овогодишња изложба ће бити отворена 21. марта 2023. у галеријском простору УК Пароброд у Београду.

3. УЧЕСНИЦИ:

Конкурс је отворен за свакога на свету без обзира на узраст, пол, раније образовање и националност. Конкурс је отворен за све аматерске или етаблиране уметнике, креативце широм света, колективе и групе.

4. УЧЕШЋЕ:

Колектив МЕДВЕДИ је непроfiтна организација (удружење грађана).

Сав излагачки програм је бесплатан за јавност као и учеће на на конкурсу.

Аутори који своје радове шаљу поштом у оригиналу, дужни су да сами сносе трошкове слања и осигурања рада, као и трошкове повратка рада.

5. АУТОРСКА ПРАВА:

Сва ауторска права послатих радова остају у власништву аутора. Организатори се обавезују да ће све радове потписивати именима и презименима аутора приликом њиховог излагања на изложбама, као и даљег коришћења у промотивне сврхе у свим дигиталним, штампаним и телевизијским медијима, а које се тичу изложбе и пројекта МЕДВЕДИ – У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ!

 

Организатор задржава право на слободну репродукцију и изложбу пристиглих радова у свим медијима, штампаним маркетиншким материјалима, публикацијама и онлине платформама, али само у вези изложбе и пројекта МЕДВЕДИ   У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ!, и њиховом промоцијом. Ауторска права у сваком тренутку задржава аутор, а тамо где су радови репродуковани од стране организатора, аутор ће бити потписан.

 

Учесници конкурса изјављују и тврде да су аутори и власници ауторских права свих послатих радова и да не крше права на приватност, ауторска права или било која друга права било ког другог лица.

 

Радови са изложбе остају у дигиталној архиви организације МЕДВЕДИ и могу се користити искључиво за потребе гостујућих изложби које ће се накнадно организовати или за потребе промоције и промотивног материјала изложбе и пројекта МЕДВЕДИ-У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ!

 

Иако изложба није продајног карактера, циљ пројекта МЕДВЕДИ-У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ! је повезивање аутора са публиком, и уколико заинтересовани појединац жели и може откупити одређени рад, организација пројекта може да помогне у повезивању аутора и потенцијалног купца без додатне надоканде и проfiта. Оргинални радови за које се публика интересује, могу бити преузети или откупљени по завршетку изложбе у договору између купца и аутора, а остале радове који не буду откупљени, аутори ће преузети након завршетка изложбе.

 

О свим изменама и плановима путујућих изложби организатори ће благовремено обавестити ауторе. Организатори задржавају право за евентуалне измене правила конкурса о којима су дужни да благовремено обавесте ауторе и публику.

 

У случају оштећења рада од момента када је рад пристигао у галеријски простор, односно у току трајања изложбе, организатори су дужни да о томе обавесте аутора, како би са њим проценили ниво оштећења. Организатори не сносе накнадне трошкове за санацију оштећених радова.

 

Само учешће на овом конкурсу је уједно и сагласност аутора на сва правила конкурса.

 

Учесници и организатори се обвезују да ће се придржавати услова и одредби конкурса.

 

Сва додатна питања у вези конкурса слати на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

 

Извор: Кућа добрих вести/УК Париброд


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија