Кућа Добрих Вести

Login

AFA WOMEN4CYBER ФОРУМ: 14 септембра у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

WOMENFORUM3434343AFA - глобална заједница посвећена економском оснаживању жена и њиховој професионалној афирмацији организује други Women4Cyber форум, а ове године ће скуп посвећен дигиталној безбедности бити одржан 14. септембра у Привредној комори Србије. Тема је “Закон о информационој безбедности Републике Србије - изазови у примени и повећање запослености жена у сајбербезбедности”.

 

Циљ регионалног скупа је истаћи важност сајбербезбедности у дигиталном добу и промовисати професију будућности међу женама, имајући у виду велики родни јаз и недостатак талената у овом пољу. На скупу ће говорити експерти из дигиталне безбедности о тренутним трендовима, као и потреби за струком у различитим секторима, како у Србији тако и свету. Биће представљени и примери добре праксе из менторског програма који је AFA спроводила у оквиру Women4Cyber Chapter Србија.

 

Претходних годину дана је седам девојака имало прилику да сарађује са експертима из сајбербезбедности на решавању изазова из ове струке и свакој је додељен ментор/ка. Такође, пројекат има и yоутх амбассадорс Татјану Симић и Браниславу Јеличић које промовишу тему међу младима, али и шире.

 

Председница Women4Cyber Chapter Србија Сања Кекић поносна је на урађено у оквиру програма.

 

Мисија AFA јесте да подигне дигиталну компетентност и компетитивност жена и девојака у Србији, и управо је то оно чиме се бавимо кроз Women4Cyber иницијативу. Поносна сам на улогу коју имам у овом програму, а још поноснија што смо омогућили да се жене додатно образују у сарадњи са стручњацима што им је омогућило да осим новог, добију и практично знање, примењиво у свакодневном раду, а једна девојка је захваљујући Менторском програму који смо организовали запослила у фирми ментора са којим је сарађивала. Форумом у септембру желимо да упознамо људе са овим причама, али и да покренемо нове теме важне за сајбербезбедност, са фокусом на изазове у примени Закона о информационој безбедности. Свет је дигиталан, све дигиталнији, а половину популације чине жене и оне и у ово поље морају пођеднако да се укључе како би струка могла на адекватан начин могла да заштити сајберпростор”, истакла је Сања Кекић.

 

Women4Cyber Србија као део европске Women4Cyber Србија као део европске фондације је покренут у оквиру AFA 8. марта 2021. године. Централни догађаји су форуми посвећени овој теми, уз низ других активности са циљем афирмације жена у дигиталном свету.

 

 

 

Пријава за присуство на форуму је ОВДЕ.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено недеља, 10 септембар 2023 20:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија