Logo
Одштампајте ову страницу

Позивам време за сведока – прича о ванвременској љубави

Оцените овај чланак
(5 гласова)

uvodnaБЕОГРАД - “Док год има мрака, биће и сванућа” речи су Иве Андрића, али и уводна порука која нас уводи у нову, тринаесту по реду књигу новинарке и списатељице Силване Станковић под називом “Позивам време за сведока”.
У свом новом делу ауторка смело открива своје ставове о животу и “адреси после смрти”, гласно указујући да се одласка са овог света најмање боје они чији живот највише вреди.

Силвана је на синоћном представљању свог новог дела у клубу “Певац” у Београду, многобројним поштоваоцима поручила да је једини начин да надокнадимо изгубљену љубав  - да волимо још више!

“Оног тренутка кад вам се деси нешто лепо сутра ће бити још лепше, а онда кад вам се деси нешто лоше сутра ће опет бити боље. Јер сутра је увек лепше”, речи су које је ауторка упутила гостима на промоцији књиге.

Vreme_svedok1
О овој необичној теми, да можемо волети и оне којих више нема у овоземаљском свету, већ у некој другој димензији, а у роману, који је, по свему судећи, наставак претходног - “Срце у анестезији”, по ком је снимљена и  телевизијска драма, говорили су психолог Александра Јанковић и певач и иконописац Марко Булат.

 

Љубав са великим “Љ”

 

“Ако пристанете да позивате време за сведока - пристаћете и на стално преиспитивање, унутрашњу турбуленцију, али и трагање за нечим што има циљ - а зове се љубав са великим 'Љ'. Једино што осмишљава наш живот сада и овде, а остаје мираз за вероватно тамо и тада, јесте управо та љубав, милокрвна, спремна да опрости, спремна да угости, како нас тако и оне које волимо, баш зато што их третирамо као своје сапатнике и сапутнике у вечности”, објашњава  Александра Јанковић.

 

Једино је непролазна љубав Бога према човеку

 

Марко Булат, је изнео своје лично виђење љубави, као нечега без чега се може живети, али веома тешко и изјавио: “Онај ко буде читао ову књигу нека не очекује да ће се осећати просветљеним после читања, напротив, књига ће отворити толико врата да кренете да трагате и да покушате да нађете љубав”.

“Једина непрелазна и вечна љубав је љубав Бога према човеку”, поручио је Булат.

А колико питања и одговора нам доноси ово дело, објаснила је ауторка романа: “Позивам време за сведока је свакако књига у којој има безброј питања. Одговоре на ова питања ћете морати сами да дате. Ја сам се потрудила да представим онако како ја видим овај живот и живот који долази. Претпостављам, верујем и знам да ћете кад прочитате ову књигу схватити да после изгубљене љубави, једини начин да надокнадите ту љубав је да волите још више.”

 

Силваниних 13 књига

Силвана Станковић, новинарка и списатељица, стручњак за односе са јавношћу (PR) своју прву књигу песама “Молба за живот”, објавила је 1988. године. Од тада па до данас, написала је укупно 13 књига, међу којима и неколико у својој издавачкој кући “Кабинет” - “Срце у анестезији”, “Кувар за очајне домаћице”, “Живот у шпилу”, “Душа на споредном колосеку”, као и најновији роман. Силвана је од 1994. године радила као новинар репортер у “Вечерњим новостима”, а данас ради као ПР пословог система “Инвеј”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 фебруар 2013 14:42
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Најновије од Мирјана Бачкоња

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015