Кућа Добрих Вести

Login

Представљен пројекат "Вођење матичних евиденција српског спорта"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zavodkoricamaricpozderac2БЕОГРАД - Пројекат „Вођење матичних евиденција у области спорта Републике Србије“ Завода за спорт и медицину Спорта Србије представљен је на изузетно посећеној кофенцији за медије.

- Вођење матичних евиденција у области спорта је поверен посао Заводу за спорт и медицину спорта предвиђен Законом од спорту – истакао је у уводној речи директор Завода за спорт и медицину спорта Јасминко Поздерац.- Правилником је регулисано и седам области у којима ће се водити матичне евиденције – категорисаних и других спортиста такмичара, предузетника у спорту, организација у области спорта, спортских стручњака и стручања у спорту, реализатора програма којим се остварује општи интерес у области спорта, спортских објеката и великих међународних спортских приредби у Србији. Јасминко Поздерац је посебно нагласио значај овог пројекта, јер је још у првом Закону о спорту 1996. било је прописано да се почне стварање матичних евиденција. Захвалио се и на великој подршци Минстарству омладине и спорта. Истакао је напоре стручног тима Завода за спорт и медицини спорта на чијем челу су били Ацо Гајевић и Предраг Бићанин, да направе квалитетан, али и једноставан софтвер. Министар омладине и спорта Србије Алиса Марић истакла је да је ово капитални пројекат који ће уредити многе области у српском спорту: - Добићемо, после дуго времена, јасну мапу српског спорта- истакла је Алиса Марић.- На једном месту, што је веома важно за праћење, имаћемо најквалитетније информације о спорту у нашој земљи, од изузетне важности и за државу. Алиса Марић је, свечано, издала генералном секретару Спортског савеза Србије др Данету Корици прву потврду о упису у матичну евиденцију: - Ова јединствена база података ће у многоме олакшати рад свим спортским организацијама у Србији и покренути наш спорт – похвалио је овај пројекат др Дане Корица. Представљању пројекта присуствовао је и помоћник министра за спорт Драган Атанасов, представници ОКС и друге угледне званице. Једном делу базе, како је нагласила Светлана Тодоров из Завода за спорт и медицину спорта моћи ће да приступе и новинари, што ће им у многоме олакшати свакодневни посао.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 20 фебруар 2013 15:06
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија