Logo
Одштампајте ову страницу

Предраг Савић нови председник Удружења државних репрезентативаца Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)


udruzenjenovipredsednikpredragsavicБЕОГРАД - Предраг Савић, истакнути веслач, освајач бронзане мадље на СП на Бледу 1966. изабран је за новог председника Удружења државних репрезентативаца Србије на Скупштни у сали у Старом Дифу. За њега су гласала 52 делегата колико их је било на Скупштини.


 За потпредседника је изабрана легендарна рукметашица Иванка Шуприновић,  која је била у репрезентацији шампиона света у Београду 1973.
Досадашњи председник Милица Стојадиновић, некадашња одбојкашка репрезентативка, на предлог Светозара Мијаиловића, члана руководства Удружења репрезентативаца, акламацијом је изабрана за почасног председника.
Милица Стојадиновић је поднела неопозиву оставку коју је овако образложила:
- Нећу је побећи од вас, али сам морала да се повучем да завршим другу књигу о Удружењу репрезентативаца, има много посла, а мало времена.
Стојадиновићева је од оснивања Удружења државних репрезентативаца 2000. била председник.  Како је лепо рекао Владимир Јокановић један од учесника у дискусији, „ове године су се догодила два потреса у свету: повукао се папа и повукла се Милица Стојадиновић“. Кошаркаш Бата Ђорђевић је предлагао да остане и даље председник, али и да се растерети неких обавеза, али Милица Стојадиновић тај предлог није прихватила.
- Од када смо основани, радили смо аматерски, са много ентузијазма и успешно решавали све потешкоће - рекла је у извештају о раду Милица Стојадиновић.  - Удружење никоме није дужно, на рачуну има 25.000 динара иако је остављено од многих државних институција на цедилу. Ранији министар омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и њен помоћник Крецловић, помагали су нам за закуп канцеларије. Садашње минастарство не признаје оно што је радило оно претходно, Атанасов и Кантар су ми рекли да неће више помагати у плаћању закупа канцеларије, а до министра Алисе Марић и шефа кабинета не можемо да дођемо да макар поразговарамо на ову тему. На срећу, нашли су се добри људи и захваљујући Милошу Видићу директору Градског центра за физичку културу у Делиградској, добили смо нову канцеларију под веома повољним условима коришћења и закупа.
Доктор Јелица Каленић, наша прослављена кошаркашица, обавестила је да  њена ординација више не може да бесплатно прегледа чланове Удружења. Нови предсесник Предраг Савић је на то прокоментарисао да ће настојати да открије „одакле ветар дува“ и зашто је дошло до забране. На овој велики проблем, да су чланови остали без лекарске неге, осврнула се и Милица Стојадиновић:
- Не постајемо млађи, па нам је добра здравствена заштита веома битна. Јелица је, то одговорно тврдим, спасила најмање пет наших чланова од сигурне смрти. Молили смо Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта Србије и Спортски савез Србије да нам помогну  у овом веома осетљивом питању јер прегледе, на пример у Заводу за спорт и медицину спорта морамо да плаћамо, али – нико нема пара за ову намену.
Стојадиновићева се захвалила бројним сарадницима на помоћи у досадашњем раду и истакла да је веома битно да чланови плаћају чланарину,  а међу неплатишама је највише оних са националним признањима који су добро ситуирани:
- Са поносом истичем да смо у последње време добили неколико младих чланова, активне рукометаше Бранка Кокира и Владу Матића, дугогодишњег председника комисије „Жене и спорт“ ОКС гимастичарку Милену Рељин, каратисткињу Тању Петровић, одбојкашицу Јелену Рељин... Циљ је да што више активни спортиста и оних млађих репрезентативаца буду наши чланови, да Удуржење настави са добрим радом – закључила је Милица Стојадиновић.
Обавестила је и да је због неактивност, недоласка на састанке и неплаћања чланарине из чланства искључено десетак репрезентативаца.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 јул 2013 12:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015