Logo
Одштампајте ову страницу

Шоштар поново председник Спортског савеза Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sssaleksandarsostarБЕОГРАД - Прослављени ватерполиста Александар Шоштар поново је изабран за председника Спортског савеза Србије на Скупштини у Београди.
 За Шоштара, који је био председник Спортског савеза Србије у минулом мандату од 2009. до 2013. гласало је 130 делагата. За противкандидата Ивана Бакића, дректора СЦ Шумице у Београду гласао је 51 делегат. Укупно је присуствовао 191 делегат.


Гласање је било јавно. Скупштина је са 103 гласа „против“ и 54 „за“ одбила предлог да се гласа тајно.
На предлог Александра Шоштара, делегати су изабрали и три потпредседника  Скупштине Спортског савеза Србрије: Жељка Трајковића,  Душана Орландића и Зорана Антића. Четвртог ће накнадно предложити Шоштар и његов избор биће верификован на наредној седници скупштине.
За генералног секретара поново је изабран др Дане Корица.
 У Управни одбор Спортског савеза Србије, који ће убудуће имати 21 на Скупштини је изабрано 17 чланова: Велизар Ђерић, Слободан Ђурић, Миодраг Маслар, Славољуб Пипер, Стеван Вуковић, Слободан Јовић, Рајо Божовић, Дарко Парежанин, Фахрудин Маврић, Борислав Пелевић, Дано Пантић, Предраг Свилар, Драгослав Стојковић, Горан Иваноивић, Драгомир Вујковић, Роксанда Атанасов (девојачко Лазаревић) и Бранислав Ђорђевић. По функцији члан је Александар Шоштар који ће накнадно предложити још три члана Управног одбора. На првој наредној седници УО Спортског савеза Србије изабраће се и четири потпредседника.
 У Надзорни одбор изабрани су Јездимир Марсенећ, Мики Аритоновић и Зоран Јовановић.
По завршетку седнице, Иван Бакић је честитао Александру Шоштару на избору истакавши:
- Захваљујем се свима који су гласали за мене. Желим срећу у раду Александру Шоштару и надам се да ће Спортски савез Србије ићи правим путем.
Александар Шоштар је, такође захвалио представницима 130 савеза који су гласали за њега  и нагласио:
-Надамо се да ће кроз четири године имати чиме да се похвалимо.  а чињеница да је извештај о раду освојен једногласно на овој скупштини, потврда је да смо добро радили и на томе се захваљујем сарадницима. Тешко смо се изборили за место у Закону о спорту  а сада је пред нама велики посао да  оно што смо обећали, а то је да ни једна општина и град у Србији не буду без спортског савеза и остваримо. Неће бити лако, показало се у пракси да  ту управо има и највише проблема  Више пажње посветићемо и сарадњи са спортским организацијама у дијаспори. Почели смо да градимо у протекле четири  године систем који је дао значајне резултате и на спортском али и на организационом плану и сада морамо да га довршимо.
У току излагања кандидата Иван Бакић је напоменуо да су појединци „застрашивали делегате да не гласају за њега“ и апеловао да  се на  то не обазиру и да „су прошла времена када се тако радило и да  данас могу да гласају по савести“ што је изазвало негодовање  и протесте једног броја делегата.  Они који су подржавали Шоштара, указивали су да је у овом случају политика поново покушала да се умеша, на најгрубљи начин, у спорт и да  је избор Шотара једино исправан ако се жели да „спорт воде спортисти“.
И Шоштар је, такође,  рекао да  и он чуо да је било лобирања да се глас против њега  али „да о томе не жели да говори“ и излагање је  посветио програму.
Усвојени су, једногласно, и  извештаји о раду и материјално финансијском пословању.
Делегате на Скупштини Спортског савеза Србије поздравили су Предраг Перуничић државни секретар за спорт и Ненад Боровчанин државни секретар за омладину који се посебно заложио да у години толеранције и фер плеја и овај скуп буде на спортском нивоу и поручио да „ политичари морају да помогну спорту а не да им служи за личну промоцију“. Присуствовао је и помоћник министра за омладнину и спорт Драган Атанасов, генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки, директор Завода за спорт и медицину спорта Јасминко Поздерац и друге угледне званице.
Александар Шоштар је  био и директор Управе за спорт од 2004. до 2007. председник Ватерполо савеза СЦГ и, потом, Србије, председник Ватерполо клуба Партизан.  Освојио је олимпијско злато у Сеулу 1988. и бронзу у Сиднеју 2000. три светске златне медаље, две европска златна трофеја, са Партизаном осам националних шампионата, два са Посилипом у Италији и два са Барселоном у Шпанији. У каријери од 25 година, одиграо је 365 утакмица за националне селкције. Члан је ватерполо „куће славних“ до 2011. члан је руководства ФИНА и ЛЕН. Његову кандидатуру подржала су 94 спортска гранска и општинска савеза. По струци је дипломирни машински инжењер.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 март 2013 21:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015