Кућа Добрих Вести

Login

Синиша Машовић нови председник СС Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

IZnajboljiu2012БЕОГРАД  - Синиша Машовић, некадашњи стрелац, председник Стрељачке дружине Смедерево, дипломирани правник изабран је за новог председника Стрељачког савеза Србије на изборној Скупштини СС Србије у Београду.

За њега је гласало 40 делегат од 61 присутног. Предложили су га Стрељачка дружина Смедерево и Стрељачки савез општине Смедерево.

Други кандидат Драган Марковић, кога су предложили клубови Црвена звезда и Партизан као и Стрељачки савез Београда, добио је 19 гласова. Два листића су била неважећа.

На Скупштини СС Србије бирано је и шест чланова новог Управног одбора, по два из сваке изборне јединице. Изабрани су из изборне јединице Централна Србија Миомир Спасојевић (Јагодина) и Милан Паразеновић (Ивањица), из изборне јединице Београд Витомир Хоман (Палилула) и из изборне јединице Војводина Синиша Вељковић (Панчево) и Небојша Релић („Зуц“, Сремска Митровица). Из изборне јединице Београд није изабран Тодор Димитријевић и на наредној Скупштни СС Србије делегати изборне јединице Београд гласаће поново за једног члана УО СС Србије.

У Надзорни одбор изабрани су Звонко Шабановић (Нови Сад), Ненад Путник (Земун Центар) и Бранко Перић (Јагодина).

IZsinisa masovicПредседник СС Србије по статуту има право да именује још четири члана УО СС Србије који има укупно 11 чланова. Синиша Машовић је на после избора, рекао да је један од њих Жељко Лазић (Младеновац) а да имена још тројице саопштити на конститутивној седници Управног одбора СС Србије.

- Захваљујем се на поверењу, мене посебно обавезује чињеница да сам добио толику подршку и сада морам да оправдам велико поверење – рекао је нови председник Синиша Машовић који је као јуниор освојио шампионску титулу на Првенству Југаславије 1976, а, између осталог, има и златну екипну медаљу у олимпијском мечу са Шампионата Југославије у Осијеку 1986. – Сам не могу да водим стрељачку организацију, очекујем помоћ и сарадњу од нових чланова Управног одбора. Пред нама је озбиљан задатак, да још више подигнемо заставу Србије и нашег спорта и да резултатима и радом надмашимо предходни сазив што сигурно неће бити лако. Посебно се захваљујем Драгану Марковићу, мом противкандидату на фер и коректној кампањи, добро је да је стрељачка организација имала могућност да бира и да је изабрала у мирној, спортској и демократској атмосфери због чега сви можемо да будемо поносни.

Делегати су аплузом наградили досадашњег председника Обрада Стевановића који је стрељачку организацију СРЈ, СЦГ и Србије водио у четири мандата – 1997 - 2001, 2001 – 2005, 2005 - 2009. и 2009 – 2013. Усвојен је извештај о раду и пословању. Обрад Стевановић је у извештају посебно истакао велике успехе стрелаца али и стрељачке организације у веома сложеним економским околностима:

- Од 1997. стрелци су освојили 66 медаља - четири олимпијске, 17 светских и 44 европске, од тога 20 златних, 20 сребних и 26 бронзаних а у овом билансу јуниори су били успешнији са 34 одличја што сведочи и о виталности наше организације. Захваљујући Ивани Максимовић и Андрији Залатићу и њиховим медаљама у Лондону, наставили смо, за кратко прекинуту, традицију освајања олимпијских трофеја. Стрљаштво данас има 51 категорисаног спортисту, од тога 15 заслужних, 18 међународног разреда и 18 националног разреда и чак осморо стипендиста ОКС и по томе смо међу најуспешнијим савезима у Србији. Захваљујем Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, Спортском савезу Србије на подршци и помоћи стрељачком спорту, као и мојим сарадницима, канцеларији савеза и свима са којима сам радио. Остајем уз стрељачки спорт, ту сам ако буде било потребно да помогнем. Можда сам вам мало и досадио због тога се надам да ће нови, млађи, људи донети и нову, позитивну енергију за добробит нашег спорта.

Делегате је поздравио др Дане Корица генерални секретар Спортског савеза Србије и истако да су стрелци понос српског спорта.

IZivanamaksimovicisinisamasovicУ свечаном делу седнице, др Дане Корица генерални секретар Спортског савеза Србије, Обрад Стевановић, Синиша Машовић, Стеван Плетикосић, Синиша Вељковић, Тодор Димитријевић, Момир Спасојевић и Павле Златић уручили су трофеје најуспешнијим стрелцима, клубовима и тренерима у 2012.

Најбоља такмичарка је Ивана Максимовић („Нови Београд Ушће“) олимпијска вицешампионка из Лондона а најбољи такмичар Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), бронзани са ОИ. Уместо Андрије, који је на припремама, трофеј је примио његов брат Александар.

Најбољи клуб је „Нови Београд Ушће“, испред Црвене звезде у Партизана.

Тренер године је Мира Максимовић („Нови Београд Ушће“).

На основу ранг листа најбољи стрелци су – пушка, сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), сениорке: Ивана Максимовић (Нови Београд Ушће), јуниори: Борислав Мазињанин (Полицајац), јуниорке: Марина Симић (Нови Београд Ушће), млађи јуниори: Андрија Миловановић (Ниш), млађе јуниорке: Маја Лалић (Лукањац), кадети: Стеван Јовановић („Чика Мата“), кадеткиње: Невена Армуш („Чика Мата“).

Пиштољ, сениори: Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), сениорке: Зорана Аруновић (Црвене звезда), јуниори: Никола Лалић (Црвена звезда), јуниорке: Даница Рашета (Земун Центар), млађи јуниори: Драган Грађин (Кикинда), млађе јуниорке: Милица Словић (“Алекса Дејовић“).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 28 март 2013 17:57
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија