Кућа Добрих Вести

Login

Гимнастичарке Војводине најбоље у Купу Србије

Оцените овај чланак
(4 гласова)

gimnastikaarhivaНОВИ САД  - Гимнастичарке новосадске Војводине освојиле су оба прва места у првом Купу Србије у спортској гимнастици у апсолутној сениорској конкуренцији. Женска врста Војводине победила је у екипном делу испред Џимфита из Ниша и друге селекција Војводине, док је појединачно славила Тамара Мрђеновић из Војводине испред другарице из екипе Александре Рајчић и Јелене Стаменковић из Џимфита.
У сали Соколског друштва Воводина такмичило се 16 гимнастичарки из пет клубова: Соколско друштво Војводина Нови Сад, Гимнастички клуб Џимфит Ниш, Дечији гимнастички клуб Напредак Крушевац, Соколско друштво Сремска Митровица и Соколско друштво Соко Зрењанин.
Одржано је и прво коло  пионирске Лиге Србије са 81 такмичарком  из 11 клубова: Соколско друштво Војводина Нови Сад, Гимнастички клуб Београд, Соколско друштво Сремска Митровица, Спортска организација Партизан Костолац, Гимнастички клуб ДИФ Београд, Гимнастички клуб Џимфит Ниш, Соколско друштво Спартак Суботица, Дечији гимнастички клуб Напредак Крушевац, Гимнастички клуб Звезда Пожаревац, Гимнастички клуб Севојно и Соколско друштво Соко, Зрењанин.
Најмлађе гимнастичарке надметале су се у три категорије – предселекција, прва селекција и друга селекција.
У предселекцији, славиле су девојчице  Спартака, друге су биле гамнастичарке Београда, треће Сремске Митровице. У вишебоју, тријумфовала је Михајла Штрбан из Суботице.
У првој селекцији победиле су гимнастичарке Дифа, други је био Паризан из Костолца, трећи Београд. Појединачно у вишебоју најуспешнија је била Ноеми Вакула (Спартак).
У другој селекција, победио је Напредак испред Севојна, а појединачно славила је Анђела Ђурђевић из Војводине.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 19 мај 2013 16:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија