Кућа Добрих Вести

Login

Алиса Марић у Стразбуру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1strazbur2СТРАЗБУР - Алиса Марић, министар омладине и спорта почела је посету институцијама Савета Европе у Стразбуру обраћањем Групи за праћење спровођења кампање "Не говору мржње на интернету". Србија је прва држава у Европи која се прикључила овој кампањи и формирала Национални комитет, којем председава министарка Марић, а који окупља представнике државних институција и омладинских организација.
 - Министарство омладине и спорта покушава да стане на пут многим негативним појавама и у виртуелном и у реалном свету кроз различите акције које спроводи, а на наш предлог је Влада Републике Србије прогласила 2013. за годину толеранције и фер плеја у спорту - истакла је Алиса Марић.
Поред представљања достигнућа и планова које Србија има везано за борбу против говора мржње на интернету, истакнута је и акција која је спроведена на 144. вечитом дербију на којем су фудбалери оба тима изашли на терен са мајицама које носе поруку кампање.
И овом приликом, истакнута је лидерска улога коју Србија има у омладинском сектору Савета Европе и у том смислу су чланови групе изразили своје искрено дивљење акцијама које предузима Министарство омладине и спорта. Њихов предлог је да министарка Марић буде амбасадор кампање за борбу против говора мржње на интернету међу министрима свих земаља чланица Савета Европе.
У наставку посете Омладинском центру Савета Европе, одржан је састанак са Тином Малкахи, директорком Сектора за младе, Андре-Жак Доденом, шефом Секретаријата и Жан-Клод Лазаром, директором Европске омладинске фондације. Домаћини су представили основне правце деловања у омладинској политици Савета Европе и похвалили Србију као пример добре праксе и једног од лидера у спровођењу циљева у омладинском пољу.
Алиса Марић је, са делегацијом, посетила "Живу библиотеку" у Стразбуру која је у овом граду одржана први пут. У Србији је одржано неколико догађаја везаних за овај концепт, а последњи 3. априла ове године у Народној библиотеци у Београду.
Организован је и састанак са Олаф Олафсдотир, директорком Директората за демократско грађанство и партиципацију. Досадашња сарадња је оцењена као веома успешна и интензивна, а размотрене су могућности унапређења у наредном периоду..

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија