Кућа Добрих Вести

Login

Атанасовски и Стаменковићева шампиони Србије у гимнастици

Оцените овај чланак
(3 гласова)

GIMNASTIKAVOJVODINANAJBOLJI2013КОСТОЛАЦ - Жарко Атанасовски (Соколско друштво Војводина, Нови Сад) и Јелена Стаменковић (Џимфит, Ниш) освојили су сениорске титуле на  Шампионату Србије у гимнастици у Костолцу у појединачном вишебоју. Атанасовски је освојио по справама златне медаље на разбоју и вратилу, док је у на карикама освојио сребро. На карикама и у партеру најбољи је био Милош Пауновић (Ниш), док је у прескоку славио Бојан Дејановић (Војводина) а на коњу са хватаљкама Роберт Месарош (Војводина). Станковићева је била прва на греди, у прескоку и у партеру, док је сребрну медаљу освојила у вежби на разбоју, где је победила Александра Рајчић (Војводина).


Гимнастички савез Србије организацију шампионата поверио је Партизану из Костолца, а учествовало је  11 клубова: Соколско друштво Војводина (Нови Сад), Гимнастички клуб Ниш, Гимнастички клуб Џимфит (Ниш), Спортска организација Партизан (Костолац), Дечији гимнастички клуб Напредак (Крушевац), Гимнастички клуб Севојно, Гимнастички клуб Београд, Гимнастички клуб ДИФ (Београд), Соколско друштво Сремска Митровица, Соколско друштво Соко (Зрењанин) и Гимнастичко друштво Партизан-Железничар (Суботица).
 Најуспешнији клуб био је Соколско друштво Војводина из Новог Сада које је освојило сениорске титуле и у мушкој и у женској спортској гимнастици.. Други је, по броју трофеја Џимфит из Ниша а трећа Спортска организација Партизан из Костолца.
Пласмани – сениори, вишебој, екипно: 1. Војводина, 2. Ниш. Појединачно: 1. Атанасовски (Војводина), 2. Пауновић (Ниш), 3. Дејановић (Војводина).
Јуниори, екипно: 1. Војводвина, 2. Ниш. Поједначно: 1. Мрђеновић (Војводина), Величкович (Ниш), 3. Вефић (Партизан, Костолац).
Кадети, екипно: 1. Војводина, 2. Партизан. Поједначн: 1. Јурковић, 2. Даниловић, 3. Раковић (сви Војводина).
Сениорке, екипно: 1. Војводина. Појединачно: 1. Стаменковић (Џимфит), 2. Рајчић, 3. Чолић (обе Војводина).
Јуниорке, екипно:1. Џимфит. Појединачно: 1. Мрђеновић (Војводина), 2. Спасов (Београд), 3. Живадиновић (Џимфит).
 Кадеткиње: 1. Војводина. Појединачно:1. Кузмановић, 2. Кочић, 3. Куновић (све Војводина).

Извор: Кућа добрих вести
Пионирке, екипно: 1. Београд, 2. Напредак (Крушевац), 3. Севојно. Појединачно: 1. Ђурђевић, (Војводина), 2. Ванчик (Сремска Митровица), 3. Станковић (Напредак).


Последњи пут измењено уторак, 04 јун 2013 16:17
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија