Кућа Добрих Вести

Login

"Видовдански турнир - олимпијске наде" у гимнастици у Крушевцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

GIMNASTIKAARHIVAКРУШЕВАЦ - Крушевац је био домаћин “Видовданског турнира- олимпијске наде топ 15” на коме су по позиву селектора јуниорских репрезентација  Владимира Дракулића (мушка гимнастика) и Александра Пандурова (женска гимнастика) учествовали најбољи млади српски гимнастичаи и гимнастичарке.


Највише успеха имали су такмичари и такмичарке новосадске Војводине. У три женске категорије у вишебоју Новосађанке су освојиле два прва места а код гимнастичара припала им је титула у једној категорији.
Код гимнастичарки у првој категорији у вишебоју славила је Анђела Ђурђевић (Војводина, Нови Сад)  која је тријумфовала у поједначним финалима на свим справама (прескок, разбој, партер и греда).
У другој категорији славила је у вишебоју Дејана Кузмановић (Војводина) уз, такође, четири победе по справама.
Кристина Живадиновић из нишког Џимфита победила је у вишебоју и освојила прва места у финалу по справама у трећој категорији.
У конкуренцији гимнастичара, у првој категорији победио је Влада Раковић (Војводина), а славио је у финалу на разбоју, у прескоку и у партеру. Кристијан Гомбош (Партизан, Суботица) био је први на коњу са хватаљкама,  Ненад Ђокић (Партизан, Костолац) на круговима, а Стефан Веселиновић (Војводина) на вратилу.
 У другој категорији победник вишебоја био је Петар Вефић (Партизан, Костолац) уз прво место у појединачном финалу на коњу са хватаљкама. Никола Јурковић (Војводина) победио је у партеру, на круговима, у прескоку и на разбоју, док је појединачно финале на вратилу припало Ивану Дејановићу (Војводина).
Резултати појединчаног вишебоја, гимнастичарке, прва категорија: 1.Анђела Ђурђевић (Војводина) 66,500, 2. Александра Станковић 37,800, 3. Мирјана Симоновић (обе Напредак, Крушевац) 37,100.
Друга категорија: 1. Дејана Кузмановић 45,00, 2. Катарина Куновић 39,400о, 3. Лара Кочић (све Војвдина) 38,200.
Трећа категорија: 1. Кристина Живадиновић (Џимфит, Ниш) 43,100, 2. Милана Китановић (Напредак, Крушевац) 38,900,3. Вања Петровић (Војводина, Н. Сад) 33,300.
Гимнастичари, прва категорија: 1. Влада Раковић 68,900, 2. Стефан Веселиновић (обојица Војводина) 66,600, 3. Крстиан Гомбош (Партизан, Суботица) 63,600.
Друга категорија: 1. Петар Вефић (Партизан, Костолац) 71,300, 2. Никола Јурковић 69,200, 3. Иван Дејановић (обојица Војводина) 67,900.
Организатор је био Гимнастички клуб Напредак из Крушевца.

Извор. Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија