Кућа Добрих Вести

Login

У суботу 9. јуна "Олимпијски дан" у Кошутњаку

Оцените овај чланак
(0 гласова)

sstajner-udovici-divac-rogacc-i-trnavcanin-na-konf-za-medije-uvodnaОлимпијски комитет Србије и „Мек Доналдс“ организоваће у суботу 9. јуна на трим стази у Кошутњаку 18. „Олимпијски дан“ којим ће се обележити и рођендан Међународоног олимпијског комитета (МОК) 23. јун.

- Сви који дођу у Кошутњак у суботу, биће победници - истакла је у поздравној речи Марина Трнавчанин представник „Мек Доналдса“.

- Наша компанија је увек настојала да подржава праве, олимпијске вредности и надамо се да ће и одзив бити добар...

Бројне представнике медија поздравио је и Томаж Рогач директор компаније „Мек Доналдс Србија“ нагласивши да је сарадња ОКС и „Мек Доналдса“ веома важна а да подршка „Олимпијском дану“ представа и позив грађанима да се што више баве физичким активностима у природи и то, што чешће, у породичном окружењу.

- Једна од најпопуларнијих трка „Олимпијског дана“ је „Породична трка“ и очекујемо да ове године падне и рекорд у броју учесника – рекао је председник ОКС прослављени кошаркаш Владе Дивац.

- Обезбеђене су и пригодне награде тако да има много мотива, а најважнији је свакако да се проведе лепо пре подне у природи, да се у суботу дође на трим стазу у Кошутњаку.

Београђане је у Кошутњак позвао и промотер овогодишњег „Олимпијског дана“ ватерполо олимпијац Вања Удовичић истакавши да је долазак на ову манифестацију уједно и подршка свим српким олимпијцима за Лондон.

- Окупљање је и 11,30 часова, а програм „Олимпијског дана“ почећемо трком малишана на 200 метара и трком за најмлађе до 8 до 12 година на 400 метара. После ове две трке стартоваће „Породична трка“ и за њу су наши спонзори,
чланови олимпијског пула „Заједно за Лондон“ Теленор и Меркатор обезбедили сјајне награде. Најстарија и најмлађа породица у укупном збиру година, добиће портабл рачунаре и припејд картице Теленора а најбројнија породица ваучер од 10.000 динара за куповину у Меркатору – рекао је Дамир Штајнер избршни менаџер ОКС.

- После породичне трке долазе на ред рекреативци на стази од 3.600 метара а програм се завршава штафетном трком. Староваће и штафета ОКС у саставу председник Владе Дивац, генерални секретар Ђорђе Вишацки, олимпијке у стрељаштву Ивана Максимовић и Андреа Арсовић, такмичарка у теквондоу Драгана Гладовић и кајакаш Александар Алексић.

Компанија „Мек Доналдс“ обезбедила је за све учеснике и мајице „Олимпијског дана“. На крају конференције за медије Владе Дивац је изразио саучешће породици и Веслачком савезу Србије поводом изненадне смрти веслача Немање Нешића репрезентативца Смедерева.

„Олимпијски дан“ 23. јун установљен је 1948. у знак сећања на 23. јун 1894. када је на Сорбони у Паризу основан Међународни олимпијски комитет (МОК). Од 1987. обележава се и манифестацијом „Олимпијски дан трчања“ у и првој је
учествовало 47 националних олимпијских комитета. Прошле године „Олимпијски дан трчања“ организовало је 200 националних олимпијских комитета. „Мек Доналдс“ је од 2003. светски партнер МОК у обележавању „Олимпијског дана“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 јун 2012 11:55
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија