Logo
Одштампајте ову страницу

Стевић други у првој етапи трке "Око Бугарске"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1okobugarskeprvaetapasteviclevoСОФИЈА -Иван Стевић, српски бициклиста у профи тиму Тушнад из Румуније, освојио је друго место у првој етапи трке “Око Бугарске” воженој од  Софије до Златице од 70 км. Победио је Немац Фил Баухаус, док је треће место припало Витали Бутсу (Украјина, Колс).


Стевић је за друго место добио пет бодова за ранг листи Европа тура за коју се ова трка бодује у категорији 2.2.
У штурим информацијама нема података о пласманима осталих српских бициклиста из репрезентације Србије: Габору Каси (Спартак), Милошу Борисављевићу и Марку Станковићу (ЦЦН Металац), Јовану Зекавици, Стефану Стефановићу и Марку Даниловићу  које на популарној “Обиколки” води селектор Радиша Чубрић. У бугарским тимовима старовали су Есад Хасановић  и Дејан Марић (“Цар Симеон”) и Никола Козомара (Хемус Тројан).
На старту у Софији биле су 22 екипе из Немачке, Казахстана, Украјине, Француске, Пољске, Шпаније, Молдавије, Србије, Румуније, Грчке, Азербејџана, Пољске, Турске, Бугарске…
Друга етапа вожена је такође 1. септембра од Златице до Тројана од 150 км.
Трећа етапа је 2. септембра Казанлак - Елени (140 км), четврта 3. септембра Елени – Бургас (195 км), а 4. септембра је најдужа пета етапа од Бургаса до Триавне од 205 км. Завршетак је шестом етапом 5. сепетембра од Триавне до Тројана од 170 км.  Укупна дужина је око 930 км.
Прошле године, Никола Козомара је био други у петој етапи у Бургасу а Жолт Дер четврти у петој етапи у Шумену. На крају трке,  Дер је био 28, Козомара 36, Марић 50, Станковић 58. и Зекавица 61. Одустали су Даниловић и Небојша Јовановић. Победио је Казахстанац Максим Ајазбајев.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015