Logo
Одштампајте ову страницу

Стевић са водећима у другој етапи у Бугарској

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bugarskasrpskibciklistipredstartТРОЈАН - Иван Стевић српски бициклиста у румунском  профи тиму Тушнад, , који је у првој етапи 63. трке “Око Бугарске” од Софије до Златице освојио друго место, одлично је возио и у другој етапи од Златице до Тројана од 150 км и завршио је са водећима, победником Витали Бутсом (Украјина), другопласираним Пјотром Кирпсом (Пољска) и трећпласираним Филом Баухаусом (Немачка).


Бутс је обукао жуту мајицу.
- Стевић је исказао велику борбеност иако се мучио у брдима, али је на крају у првој етапи за пола точка бицикла изгубио прво место – каже селектор репрезентације Радиша Чубрић.- У водећој групи у Златицу су стигли Борисављевић и  Стефановић, али је на низбрдици пустио Даниловић па смо остали без трећег возача у времену победника за висок екипни пласман. Зекавица је имао под брдом мање техничке проблеме и није, потом, ухватио групу. У другој етапи сјајни Чачанин Јован Зекавица је био у првих 20 а у истој групи је дошао и Борисављевић и остао у игри за висок генерални пласман. Даниловић је био у бегу, али су га уловили на брду и није успео да се “закачи”. Од Стевића се надам још неком постољу.
Организатори су се, по ко зна који пут, обрукали: ни неколико часова после завршетка етапе нису на два сајта, федерације и трке, поставили резуктате, као да живе у време голубова писмоноша а не интернета, а ни селекције нису добиле резултате тако да у штурим информацијама нема података о тачним пласманима српских бициклиста из репрезентације: Габору Каси (Спартак), Милошу Борисављевићу и Марку Станковићу (ЦЦН Металац), Јовану Зекавици, Стефану Стефановићу и Марку. У бугарским тимовима старовали су Есад Хасановић  и Дејан Марић (“Цар Симеон”) и Никола Козомара (Хемус Тројан).
На старту у Софији биле су 22 екипе из Немачке, Казахстана, Украјине, Француске, Пољске, Шпаније, Молдавије, Србије, Румуније, Грчке, Азербејџана, Пољске, Турске, Бугарске…
Трећа етапа је 2. септембра Казанлак - Елени (140 км), четврта 3. септембра Елени – Бургас (195 км), а 4. септембра је најдужа пета етапа од Бургаса до Триавне од 205 км. Завршетак је шестом етапом 5. септембра од Триавне до Тројана од 170 км.  Укупна дужина је око 930 км.
Прошле године, Никола Козомара је био други у петој етапи у Бургасу а Жолт Дер четврти у петој етапи у Шумену. На крају трке,  Дер је био 28, Козомара 36, Марић 50, Станковић 58. и Зекавица 61. Одустали су Даниловић и Небојша Јовановић. Победио је Казахстанац Максим Ајазбајев.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 01 септембар 2013 22:59
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015