Кућа Добрих Вести

Login

Још три бронзе српским стрелцима инвалидима на ЕШ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1alicanteshooting2АЛИКАНТЕ - Српски стрелци - инвалиди освојили су три бронзане медаље четвртог дана Шамионата Европе у Аликантеу у Шпанији: Драган Ристић (МК пушка 60 метака лежећи  СХ2), Растко Јокић (ваздушни пиштољ СХ1) и репрезентација Србије ваздушним пиштољем СХ1 (Јокић, Папаз и Радовић).
Драган Ристић је заузео треће место МК пушком 60 метака лежећи са 620,9 кругова. Златну медаљу са светским и евроским рекордом основног дел од 625,4 круга освојио је Украјинац Павло Волинетс. Сребно је  припало такође Украјинцу Василу Ковалчуку са 623,5 кругова. Други српки представник Синиша Видић пласирао се на 11. место са 612,8 кругова. У овој дисципни стрелци не гађају финале.
Растко Јокић је ваздушним пиштољем пре финала био први са 565 кругова. На крају је пригрлио бронзу са 171 кругом. Победио је Филип Рожик (Пољска) са 193,3 круга испред земаљака Славомира Окоњевског са 192,9 кругова.  На 13. место пласирао се Живко Папаз са 556 круговам, на 29. Средо Радовић са 543 круга. Финале је вредело 558 кругова.
У екипној конкуренцији овим оружјем, Србија је са 1.664 круга (Јокић 565, Папаз 556, Радовић 543)  у конкурнцији осам селекција заузела треће место иза Русије са 1.680 и Турске са 1.670 кругова. Четвртопласираном Азербеџану побегли су за три круга...
Јелена Пантовић је у гађању МК пушком тростав заузела 11. мести са 544 круга (клечећи 182, лежећи 184, стојећи 178) и до финала (548) недостајала су јој четири круга. Победила је Вероника Вадовичова (Словачка) испред две Британке Лесли Болдвин и Керен Батлер. Вадовичова је са 577 кругова у основном делу поставила европски рекорд.
Са три брнзе четвртог дана српски стрелци су повећали биланс трофеја на укупно девет – два злата, три сребра и четири бронзе.
Растко Јокић је истакао кандидатуру за најуспешнијег стрелца шампионата са четири трофеја - златним, сребрним и два бронзана.  Освојио је појединачно злато МК пиштољем на 50 метара и екипно сребро овим оружјем,  као и две бронзе ваздушним пиштољем – појединачну и екипну.
Првог дана златом са светским рекордом окитио се ваздушном пушком Ласло Шурањи, а бронзану медаљу је освојио је Живко Папаз МК пиштољем на 25 метара.
Другог дана сребрна медаља припала је  репрезентацији Србије МК пиштољем на 50 метара (Папаз, Јокић, Радовић)
Трећег дана злато је освојио Растко Јокић МК пиштољем на 50 метара, и два сребра Ласло Шурањи МК пушком тростав и репрезентација ваздушном пушком стојећи - СХ2 (Ристић, Видић и Савановић).
 Четвртог дана бронзе су припале Растку Јокићу (ваздушни пиштољ), Драгану Ристићу (МК пушка 60 метака лежећи)  и репрезентацији ваздушним пиштољем (Јокић, Папаз и Радовић).

Извро: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија