Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал бајки и приповедака „Бајкодани“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bajkeeeeНОВИ САД - Фестивал бајки и приповедака "Бајкодани" биће одржан данас и сутра у Новом Саду, поводом Светског дана читања бајки, који се сваке године обележава 12. новембра.

Манифестација "Бајкодани" је пројекат Удружења грађана "Породични водич" и замишљен је као догађај који ће промовисати бајке и приповетке са циљем очувања културе приповедања. 
Фестивал ће трајати два дана, а за то време Element Selectionдеца ће имати прилику да се кроз различите креативне радионице упознају са богатством приповедака других народа.
Значај “Бајкодана” је у томе што најмлађе на занимљив начин уводи у свет књига и на тај начин код њих развија интересовање за читање.
Програм обухвата читање бајки и приповедака, позоришне представе и едукативне радионице на тему бајки.
Бајке су део светске културне баштине и њихова порука је универзална. Деца свој први контакт са књигом остварују преко бајки, а одрасли их се радо сећају целог свог живота. Бајке остављају један од најдубљих и најдужих утисака који људско биће искуси у свом животу.
Програм манифестације обухвата нарацију, читање бајки и приповедака, позоришне представе и едукативне радионице на тему бајки. Намера је да се деца, поред својих корена, упознају са разноврсношћу и богатством бајки и прича других народа и народности.

Велики број институција и организација је подржао манифестацију

Своје учешће и подршку потврдили су Музеј Војводине, Музеј града Новог Сада, Галерија Матице српске, Градска библиотека, Русински културни центар, Амерички кутак, Француски културни центар, Удружење руско-српског пријатељства "Ресурс", Бажар, Креативни студио Чаролија, Позориштанца "Враголани", Позориштанца "Театрило", књижара-клуб "Серендипити", КИЦ "Младост" из Футога и ЈП СПЦ Војводина, као један од домаћина, као и више вртића и основних школа из Новог Сада и околине.
Такође, своје учешће је потврдила и позоришна трупа “Дружина путујућег змаја” из Хрватске.
Данашњи програм одржава се на СПЕНС-у на 2. спрату, у Музеју Војводине у Дунавској 35 и 37, Галерији Матице српске, Француском институту у Србији у Пашићевој 33, КИЦ Младост Футог,Цара Лазара 42 у Футогу.
Програм другог дана фестивала одржаће се на СПЕНС- у у галерији “Мацут”, а затварање манифестације ће бити у музеју града Новог Сада, Дунавска 29 и Америчком кутку у Петра Драпшина 3.

Маштајмо о бољем свету и он ће постати стварност

Читајте бајке што више клинцима и клинцезама, развијајмо у нашим најмлађима машту која је толико важна за њихов свеукупни развој. И један од највећих светских научника Алберт Ајнштајн  својевремено је изрекао једну од својих мудрих мисли - искрица, зрнаца мудрости - "Машта је важнија од знања". И Никола Тесла и многи други светски умови, управо су настојали да своје првобитно измаштане идеје и снове, претворе у стварност. Маштајмо увек о бољем свету и он ће постати стварност, порука је Куће добрих вести.

                                                                                              Извор: Кућа добрих вести/porodicnivodic.rs


Последњи пут измењено уторак, 12 новембар 2013 20:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија