Кућа Добрих Вести

Login

"Победник" зове у Падинску Скелу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1ARVANJETURNiRPOBEDNIKNIKOLICGACCANOVICSSIMSSICJELICБЕОГРАД - Рвачки клуб „Победник“ под покровитељством Општине Палилуа и у сарадњи са Рвачким савезом Србије, и уз свесрдну помоћ пријатеља рвачког спорта из фирми ПКБ, Фирком, Имлек, „Бами инжењеринг“, Хотела „Президент“ Ковилово, „Шорти“, Графопрес, Свингам Дунекс, Алма Кватро и других, организоваће у недељу 1. децембра од 11 часова у спортској хали у Падинској Скели пети  турнир за кедете. млађе и старије пионире грчко римским стилом „Победник 2013“.


- Општина Палилула подржва све активности које одводе децу са улице. Посебно нам је задовољство да помогнемо групи ентузијаста окупљених око клуба „Победник“ који  улажу изузетне напоре да рвање, спорт огромне традиције у нашем граду, популаришу међу маладима а једна од најлеших акције је упрво овај турнир на коме ћемо видети дечаке узраста од девет до 15 година из Бугарске, Македоније, БиХ, Хрватске, Шведске и Србије - истакао је Стојан Николић председник Општине Палилула на конференцији за медије у хотелу „Президинет“ у Ковилову.
Такмичење почиње у 11 часова и председник клуба Александар Гачановић је позвао све љубитеље спорта да бодре мале рваче:
- Клуб  смо основали пре осам година и већ имамо преко 60 медаља са разних такмичења. Турнир организујемо већ пет године али је ове сезоне први пут  међународни. Желимо да једног дана уђе и у календар ФИЛА и да на њему учествују таленти и из најјачих рвачких земаља у свету.
Зоран Шимшић директор такмичења је посебно истакао:
- Мото турнир је ове гдине „Победник на партеру – победник и у животу“. Рвање је диван спорт, развија здраве личности  а нама је посебно драго што нам долази преко 120  најмлађих рвача који су будућност овог спорта.
Секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић је рекао да рвачка организација увек помаже домаћинима оваквих турнира којих је мало у календару али који много значе за развој овог спорта:
- Очекујемо и рваче из свих београдских клубова, као и из Обреновца, Ваљева, Шапца, Зрењанина, Суботице... Сигуран сам да ће ово бити празник рвачког спорта, помогли смо организаторима са техником, струњачама и семафорима и публика ће имати најбоља услове за прећење борби.
 Свечано отварање је од 16 часова. Учествоваће КУД ПКБ, плесна група Флај а у ревијалном делу на струњаче ће слободним стилом изађи и две такмичарке и представити и овај у свету веома популаран сегмент рвачког спорта. Затварање турнира је у 19,30 часова.
Рвачка секција „Победника“ почеће да ради од 3. фебрура идуће године у сали у Падинској Скели. Термини су уторак и четвртак од 19 до 20 часова као и суботом  од 9 до 10 часова.

Извор: кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија