Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал "Сарајево, љубави моја" у Миксер Хаусу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sarajevoooooБЕОГРАД - Фестивал под мотом “Сарајево, љубави моја”, на коме ће више од 100 учесника представити савремену сарајевску културу, одржава се у београдском Миксер Хаусу (Mikser House) од 28. до 30. новембра.

Кроз дебате, филмске пројекције, изложбе, перформансе, сарајевску кухињу и музику, у згради Београдске задруге у „Савамали“, познатије као „Геозавод“, укрстиће се искуства из две културне сцене, сарајевске и београдске, најавио је Миксер Хаус.
Током три фестивалска дана одржани су разговори под називом "Чаршијске приче“ на којима ће се говорити о друштвено релевантним темама. Разговори почињу у 18 сати, а првог дана тема је била "Обнова и заштита“, о судбини две зграде Градске вијећнице у Сарајеву и Београдске задруге у Савамали.

Сарајевска дизајн сцена

Другог фестивалског дана на трибини под називом "Дизајнирај ми стварност“ разговарало се о сарајевској дизајн сцени и позицији индустријског дизајна, као и ономе шта је заједничко за дизајнере у Београду и Сарајеву.
Биће представљени и успешни примери предузетништва у дизајну, као и модели сарадње у региону и потенцијали заједничких интернационалних наступа.
На фестивалу ће бити одржана и трибина "Филм или смрт“ у сарадњи са Фестивалом ауторског филма у Београду и Академијом сценских умјетности у Сарајеву која ће истражити тајне успеха светски признате сарајевске филмске сцене. Биће речи о односу ауторског филма и великих продукција, о улози фестивала и филмских удружења и механизмима финасирања.
Филмови младих сарајевских аутора
Током сва три фестивалска дана на главној бини „Миксер Хауса“ одржаваће се пројекције филмова 16 младих сарајевских аутора међу којима су нека од најзапаженијих остварења нове сарајевске филмске сцене са Академије сценских умјетности из Сарајева, селектора Срђана Вулетића.
Сарајевска дизајн сцена представиће се изложбама радова 15 талентованих младих индустријских и графичких дизајнера из читаве Босне и Херцеговине.
У музичком делу фестивала концерт ће одржати миљеници публике у региону "Лету штуке", култни рокенрол бенд "Бомбај штампа“ и сарајевска друштвено-ангажована музичка атракција "Двадесеторица“, која ће свој хонорар донирати за реконструкцију крова Геозавода, и групе "Скроз“, коју су основали некадашњи чланови "Забрањеног пушења“ и "Топ листе надреалиста“.
Сарајевски мени у Миксер кантини
Током фестивала „Сарајево, љубави моја“ посетиоце очекује специјални мени који дноси савршени микс истока и запада. Кантина „Mikser Houseа“ ће угостити и Нермина Хоџића, шефа кухиње сарајевског хотела „Бристол“ и председника Удружења кувара БиХ, који има богато интернационално искуство.
Комплетан програм фестивала можете преузети ОВДЕ.

                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести





Последњи пут измењено субота, 30 новембар 2013 00:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија