Logo
Одштампајте ову страницу

Гудачи у Гварнеријусу

Оцените овај чланак
(4 гласова)

HibridiБЕОГРАД - Виолинисти Јован Богосављевић и Марија Рајковић заједно са гудачким ансамблом Хибриди наступиће сутра увече - 6. децембра у 20 часова у Центру лепих уметности Гварнеријус (Guarnerius) Јована Колунџије.

Љубитељи класичне музике имаће прилике да током наступа чују композиције Баха, Тартинија и Вивалдија.
Поред Јована Богосављевића и Марије Рајковић, солисти на концерту у Гварнеријусу ће бити виолинисти Јелена Рубаковиц и Јован Тешић, а за клавиром ће бити Стеван Спалевић.

Двоје познатих виолиниста Јован Богосављевић и Марија Рајковић већ годинама бележе значајне успехе на концертној сцени у земљи и иностранству. Редовно сарађују са великим уметницима и оркестрима.

Гудачки камерни оркестар Хибриди основали су прошле године, за реализацију концерта на међународном фестивалу НИМУС, а оркестар чине студенти Факултета уметности из Ниша.

Нешто више о Гварнеријусу можете прочитати у једном од ранијих текстова Куће добрих вести. 


 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 децембар 2013 00:00
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Најновије од Александра Гавриловић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015