A+ A A-

EXIT најбољи европски фестивал

Оцените овај чланак
(4 гласова)

egzittttНОВИ САД – Око 620.000 фестивалских фанова и око 200 музичких експерата и новинара из целог света рекло је своје – EXIT из Србије je најбољи европски фестивал, а ова победа је утолико значајнија јер је овај фестивал из Новог Сада то остварио у конкуренцији од 360 фестивала из целе Европе. 

EXIT je освојио прво место у категорији највећих европских фестивала на церемонији доделе Европских фестивалских награда за 2013. годину (European Festival Awards), која је одржана 14. јануара на фестивалу Eurosonic Noorderslag у Гронингену у Холандији.

EXIT je иза себе оставио неке од највећих европских фестивала као што су белгијски фестивал Tomorrowland и мађарски Сигет (Sziget). Публика из целе Европе, заједно са ЕФА жиријем, који чине истакнути појединци из света фестивалске индустрије, заједничким гласовима су одлучили да је у конкуренцији од 360 фестивала из целе Европе управо EXIT фестивал из Србије најбољи.

Награду у Гронингену је примио стратешки директор фестивала Душан Ковачевић који је овом приликом изразио захвалност фестивалској публици и члановима жирија који су гласали за ЕXIT.

„Неки од вас већ знају да је ЕXIТ фестивал јединствен у свету, јер је настао као студентски покрет за мир и слободу у Србији и на Балкану. Верујемо да је друштвена одговорност ЕXIТ фестивала и даље важан разлог нашег постојања“, рекао је Ковачевић том приликом.

Ово је први пут да ЕXIТ осваја прво место у конкуренцији великих европских фестивала, још од установљења награде European Festival Awards  2010. године, иако је у најужем избору био сваке године од тада.

Листу свих добитника можете видети на званичном сајту Европских фестивалских награда http://eu.festivalawards.com/

ЕXIT је претходно 2007. године изгласан за Best European Festival  од стране још једног важног ауторитета у фестивалском свету, UK Festival Awards. 

                                                                                                          Извор: Кућа добрих вести/ЕXIT

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 16 јануар 2014 12:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани