Кућа Добрих Вести

Login

Расписан конкурс за Награду града Београда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

beograddddБЕОГРАД - Град Београд објавио је услове конкурса за доделу годишњих награда у категоријима уметности, науке, медицине, архитектуре и урбанизма, новинарства, образовања и спорта.

Награда града Београда за херојско дело, дугогодишњи рад и трајан допринос развоју Београда, најбољег пољопривредника, као и специјално признање за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за град, установљени су 2010. године.

„Награда града је највише признање које град Београд додељује Београђанима за врхунска достигнућа и резултате у различитим областима. Додељује се за дело остварено у Београду у протеклој години и представља потврду њиховог прегалаштва, креативности и талента, али и подстицај свим суграђанима да својим стваралаштвом допринесу развоју Београда и државе у целини”, истакао је секретар за културу Владан Вукосављевић.

Вредно признање додељује се појединцу или групи за заједничко дело, уз могућност да се више пута додели истој особи које има пребивалиште на територији престонице најмање годину.

Награда и за најхрабије ватрогасце

Такође, награда се додељује за дело које је постало доступно јавности у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2013. Године.
По традицији, награда ће бити додељена и за стваралаштво младих као признање ученицима и студентима за највредније остварење у научном и уметничком раду.

Такође ће бити уручена и Награда града Београда „Светислав Стојановић”, која се додељује за изузетне резултате остварене у области заштите од пожара на територији града Београда у протеклој години.

Признање се додељује појединцу који је показао пожртвованост и колегијалност у обављању ватрогасне службе или ватрогасној јединици која је радом и залагањем остварила резултате који превазилазе просечан радни учинак.
Рок за подношење предлога за доделу награда је 20. фебруар 2013. године, док ће одлуку о томе коме ће припасти престижно признање донети одговарајуће комисије именоване од Скупштине града. Све додатне информације о условима конкурса могу се погледати на веб-сајту града Београда www.beograd.rs
у рубрици „Градски огласи”

                                                                                                      Извор: Кућа добрих вести/beograd.rs


Последњи пут измењено четвртак, 16 јануар 2014 22:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија