Кућа Добрих Вести

Login

Изложба Архитектура Сочија – престонице ЗОИ 2014

Оцените овај чланак
(8 гласова)

sociiiiiiБЕОГРАД - Удружење Синтеза самосталних стваралаца Србије и Руски центар за науку и културу Руски дом у Београду организовали су изложбу “Архитектура Сочија – престонице Зимских олимпијских игара 2014. која ће, уз пратећи програм бити одржана у Руском дому у Београду од 23. јануара до 4. фебруара.

Овај подухват има за циљ представљање у Србији недовољно познате архитектуре Сочија, како културног наслеђа тако и новог руха града, пред почетак ХХІІ Зимских олимпијских игара, које се одржавају од 07. до 23. фебруара.
Изложба Архитектура Сочија – престонице ЗОИ 2014, осмишљена је као целина коју чине четири равноправна сегмента:

- Архразрез 2012/2013. (архитектурa Сочинскe организације Савеза архитеката Русије 2008-2013),
- Уметничка фотографија архитектуре Сочија (аутор арх. Олег Комисаров),
- Сочи – олимпијски град (представљање олимпијских објеката),
- Срби – донатори у Сочију (представљање донација и донатора).

Намера организатора је да кроз поставку, представљања, штампани материјал, конференцију за стручне медије и подстицање пажње јавности, у најбољем светлу прикажу резултате великог труда Руске државе, олимпијског града Сочија и руских и српских учесника у области архитектуре и грађевинарства, током припреме XXII Зимских олимпијских игара.

Очекује се да ће изложбу посетити бројне званице из културног и јавног живота, а и гости из Русије, чији је рад представљен у оквиру више сегмената изложбе.
Изложбу ће, како су најавили организатори, отворити амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, Александар Чепурин.
Ова манифестација требало би додатно да допринесе продубљивању културне сарадње и додатно да ојача добре узајамне везе Русије и Србије.
На сам дан отварања изложбе планирана је за 12 часова Конференција за стручне медије, на којој би учествовале и архитекте из Сочија.
Међу гостима је и Фјодор Афуксениди, архитекта који је пројектовао и извео око 70 православих храмова у Русији, па и управо завршени храм у близини приобалног олимпијског кластера.

Синтеза самосталних стваралаца Србије

Синтеза самосталних стваралаца Србије је добровољна, невладина, непрофитна, нестраначка организација, основана ради остваривања циљева у области културе, науке, уметности и креативне индустрије, заснована на слободи удруживања, отворена за сарадњу са самосталним ствараоцима креативних струка и свим друштвеним, привредним и економским чиниоцима у земљи и иностранству.
Удружење Синтеза има за циљ да окупи самосталне ствараоце - професионалне уметнике, самосталне уметнике, теоретичаре уметности, дизајнере, новинаре, инжењере, научне и културне раднике, као и поклонике уметности - креативне ствараоце свих профила који својим делом, знањем, утицајем и добром вољом подстичу напредак културе, уметности и науке, ради остварења програмских циљева.

                                                                                                             Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 јануар 2014 01:10
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија