Кућа Добрих Вести

Login

Најновија књига љубавне поезије Мирослава Костића

Оцените овај чланак
(4 гласова)

kosticБЕОГРАД – У библиотеци „Мома Димић“ у београдском насељу Миријево одржана је прошле седмице промоција најновије књиге Мирослава Костића-Колета “Сунчаник“.


У прелепом простору библиотеке, Књижевни клуб “Мала птица“ је организовао још једно лепо књижевно вече за љубитеље писане речи, посвећено љубавној поезији. У првом делу вечери, након читања песме Моме Димића „Сан“ из његове збирке „Цигански кревет“, по већ устаљеном протоколу читања Момине поезије на самом почетку, ради евоцирања његовог дела по чијем роману „Мала птица“ и сам клуб носи име, аутор Костић је читао љубавну поезију из своје раније објављене књиге „Пут за евакуацију“.

Стихови великог романтичарског заноса

Након тога, рецензент Богданка Костић је прочитала своје виђење ове несвакидашње поезије, да би затим прешла и на читање песама из „Сунчаника“. Слушаоци су имали изузетан угођај јер је читање поезије било праћено музиком, па су ове изузетне стихове, писане у великом романтичарском заносу, пратили готово без даха.
Мирослав Костић-Коле је рођен 13.12.1955. у Врању. „Сунчаник“ је његова дванаеста објављена књига. Своју поезију и прозу до сада је објављивао у многобројним часописима, зборницима, антологијама. Добитник је многобројних награда и признања, „Задужбине Иво Андрић“, „Сцене Црњански“,“Банатско перо“ и многих других. Члан је удружења књижевника Србије. Био је вишегодишњи председник КК Ђуро Салај-Сцене Црњански, а сада је оснивач и председник КК Мала Птица. Живи и ради у Београду.

О Малој птици

Књижевни клуб Мала птица организује сваког првог и трећег уторка у месецу књижевне вечери у простору библиотеке „Мома Димић“у Миријеву, па су сви они који пишу поезију и прозу добродошли. Клуб је основан са циљем да негује лепу писану реч, као и да афирмише младе и талентоване писце да кроз јавне презентације и издаваштво пронађу своје место у свету признатих уметника.

                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 26 јануар 2014 18:31
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија