Кућа Добрих Вести

Login

„Мала птица“ обележава сутра годину дана постојања

Оцените овај чланак
(4 гласова)

aforizmiужиииииииииБЕОГРАД - Књижевни клуб „Мала птица“, који је добио назив по роману чувеног књижевника Моме Димића, обележиће сутра - 15. априла, годину дана постојања.

Уједно тога дана ће и библиотека „Мома Димић“ у београдском насељу Миријевo, у којој „Мала птица“ организује књижевне вечери, обележити две године постојања.

Клуб је основао брачни пар књижевника Мирослав и Богданка Костић, пре свега, да афирмише младе и талентоване писце и помогне им да кроз јавне презентације својих радова и издавачку делатност пронађу своје место у свету признатих и добију подстицај за даљи рад.
Књижевни клуб „Мала птица“ има своја редовна окупљања сваког првог и трећег уторка у месецу са почетком у 18 сати у библиотеци „Мома Димић“ у београдском насељу Миријево – општина Звездара (у згради месне заједнице Старо Миријево, поред старе миријевске цркве Св. Илија.

Улаз је слободан за све заинтересоване, како оне који пишу прозу или поезију, тако и за све љубитеље лепе речи.

Клуб је организовао низ књижевних вечери на којима су представљена дела низа како већ познатих писаца попут Радомира Стојановића, Слободана М. Стефановића, Мирослава Костића- Колета, Богданке Костић, Јованке Јелић, Петрице Веселиновић-Нане, одржано је и комеморативно вече посвећено Николи Витасу-једном од оснивача „Мале птице“, веома шаљиво првоаприлско вече, као и вечери посвећене особама које тек треба да кроче у свет књижевности.
Клуб је недавно објавио и први број часописа "Мала птица".
Намера је, како је истакла књижевница Богданка Костић, секретар клуба, представљајући тај часопис, да се од часописа, за чију је израду корица био задужен књижевник и сликар Слободан М. Стефановић, створи лист високог реномеа.
Све то заслужило је лепу прославу на коју су сви позвани да уживају, па добродошли!

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 април 2014 11:06
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија